algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Breus

• Art

Adquisició d'un Rubens per al Prado Caja Madrid ha adquirit per 4'5 milions d'euros (prop de 749 milions de pessetes) el quadre Diana i les seves nimfes caçant, del pintor flamenc Pere Pau Rubens (1577-1640), que fa part d'una sèrie que l'artista realitzà per al rei espanyol Felip IV i que probablement serà duit al Museu del Prado. L'obra va ser subhastada el passat 5 de juliol a la galeria Christie's de Londres. L'artista barroc, que treballà per a Maria de Médicis i Carles I d'Anglaterra, entre altres, pintà el llenç per encàrrec per a l'anomenada Torre de la Parada, un pavelló de caça reial als afores de Madrid. El quadre va ser pintat entre 1636 i 1637 per al monarca espanyol protector de les arts i les lletres i és un dels pocs de la sèrie que encara roman en mans privades.

A l'obra predominen l'expressió viva carregada de gran moviment i colorisme, fidel síntesi del realisme flamíger i l'estil dels grans mestres italians que caracteritzà el genial Rubens.EFE.

El modernisme català, de Cuba a Sitges Cuba revela els seus millors tresors artístics del modernisme i el realisme català en una exposició que aplega des d'avui a Sitges una col·lecció de quadres procedents del Museu Nacional de l'Havana, on s'inclouen pintors com Anglada Camarasa, Marià Fortuny, Santiago Rusiñol i Joaquim Mir, entre d'altres. La mostra, patrocinada per la Fundació Caixa de Sabadell, està formada per una col·lecció de 39 quadres de 18 pintors diferents, que componen un itinerari per un període crucial de la pintura catalana de principis del segle XX. Rere la seva exhibició a una sala habilitada a l'antic mercat municipal de Sitges, la mostra viatjarà a València abans de ser retornada a Cuba.EFE.

• Literatura

Rècord de vendes per Harry Potter La publicació avui de les noves aventures de Harry Potter, el petit orfe amb poders màgics, propiciarà la venda més gran en només un dia en tota la història del comerç electrònic. A més d'haver aconseguit diversos rècords de vendes i un diluvi de publicitat, Harry Potter and the Gobletéof Fire (Harry Potter i la Copa de Foc), que sortirà simultàniament al Regne Unit i als Estats Units, s'ha convertit en un heroi d'internet. La llibreria electrònica Amazon.com, que ja ha venut un nombre rècord de 325.000 exemplars abans de la seva publicació, necessitarà una flota de furgonetes per atendre avui totes les comandes. Fedex ha mobilitzat per a l'ocasió 9.000 vehicles i 30.000 treballadors. Es tracta de la major distribució en només un dia en tota la història del comerç a través d'internet.EPR.

L'home en temps d'internet El poeta Àlvaro Mutis, que clausurà ahir el curs «Jóvenes poetas españoles dialogan con Àlvaro Mutis», assenyala que «en temps d'internet el que perilla no és la poesia, sinó l'home». L'escriptor colombià, premi Príncep d'Astúries de les Lletres va indicar que «no hi ha situació actual de la poesia; és un continu de l'home, és dins l'home». Mutis comentà que la poesia és «abans que res, perquè és la visió de l'home envers la resta i cap a si mateix».EFE.

• Reconeixements

Lliurament dels premis Ojo Crítico Radio Nacional d'Espanya entregà anit els premis Ojo Crítico 2000, que concedeix anualment el programa als joves creadors que destaquen en el camp de la narrativa, el cinema, la poesia, la música clàssica, el teatre i les arts plàstiques. Es lliurà també el premi Ojo Crítico Especial, en reconeixement de tota la seva trajectòria, al cineasta Luis García Berlanga.EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris