algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

Santanyí retrà homenatge als autors que han duit la literatura al poble

La iniciativa s'inclou en la commemoració del 700è aniversari del municipi

64296

Blai Bonet és una de les fites literàries més importants del poble.

Santanyí és, amb molta probabilitat, «el poble amb més escriptors per metre quadrat» de Mallorca. La dada, no massa convencional però sí vàlida, no ha passat per alt als responsables de l'organització dels actes commemoratius del 700è aniversari de la fundació del municipi, que han inclòs entre els actes del programa un càlid homenatge als escriptors que han contribuït amb la seva tasca a fer d'aquesta una vila amb forta tradició literària.

Amb la intenció de deixar constància de la importància de les lletres en la cultura de la vila, l'Ajuntament farà repàs de les signatures nascudes o evolucionades al si de Santanyí, des de les obres més antigues, del 1724, passant pels segles XIX i XX, fins als escriptors més consagrats, com puguin ser Bernat Vidal i Tomàs, Blai Bonet, Antoni Vidal Ferrando o Miquel Pons.

Paral·lelament a les lectures poètiques organitzades en tribut als dos poetes principals del poble, els ja esmentats Bernat Vidal i Tomàs i Blai Bonet, l'acte central d'aquesta iniciativa serà l'exposició que, a finals d'estiu, reunirà a la casa consistorial totes les obres gestades per autors vinculats a la localitat. Hi entraran, a banda dels volums més consagrats, els de tot santanyiner que acrediti tenir almenys un llibre publicat, sigui de poemes, de gloses o de novel·la, científic, històric i literari, a fi de donar una visió completa de la tradició literària forjada pels veïns de Santanyí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris