algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Monleón vestí de plató cinematogràfic les Pitiüses per a «L'illa de l'holandès»

El director escollí els paratges menys coneguts per convertir-los en racons imaginaris

92258

Imatge que correspon a una escena del rodatge a Formentera.

Sota la direcció de Sigfrid Monleón, Eivissa i Formentera han servit d'escenari per al rodatge d'algunes de les millors imatges del llarmetratge L'illa de l'holandès, basat en la novel·la homònima de Ferran Torrent i protagonitzat pels actors Pere Ponce i Cristina Plazas i Roger Casamajor.

Cala Codolar, cala Envaster i sa Pedrera a la pitiüsa menor i sa Canal al parc natural de ses Salines d'Eivissa han estat els espais escollits per reproduir els paratges de l'illa imaginària i perduda en la qual el jove professor universitari, Lluís Dalmau, és deportat per la seva activitat política en temps de la dictadura franquista.

Bon coneixedor de tots aquests paratges, va ser el director artístic de la pel·lícula, Rafael Jannone, que residí a Formentera bona part de la seva infància, qui els escollí per les seves grans possibilitats.

Les localitzacions exteriors són un dels principals reptes de la pel·lícula. «Era necessari dotar de realitat l'illa on transcorria l'acció. Aquesta havia de ser un lloc imaginari, una illa pobra i solitària situada a pocs quilòmetres del litoral. S'imposava un rodatge en escenaris naturals i una acurada caracterització externa dels personatges, sempre una imatge de gran relleu físic», afirmà Monleón esperançat a haver-ho aconseguit.

«Formentera és un dels darrers racons verges que encara conserven el seu encant del temps anterior al boom turístic, i ha sabut fugir de la seva salvatge depredació. Per això ens decidírem per ella, de la mateixa manera que pel parc natural d'Eivissa», afirmà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris