muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Batalla d'aniversaris a Verona

«Nabucco» de Verdi i «Tosca» de Puccini es representen al Festival italià d'òpera

Dos dels més importants compositors italians s'enfronten en una mena de batalla d'aniversaris, el centenari de la mort de Giuseppe Verdi i els 100 anys de la primera posada en escena de l'òpera Tosca, de Guiacomo Puccini.

Verdi i Puccini divideixen els amants de la música italians. Mentre que els tradicionalistes prefereixen Verdi, els populistes es decanten per Puccini, descrit algunes vegades com l'Andrew Lloyd Webber de la seva època. Per als indecisos, enguany el festival anual d'òpera de Verona ofereix al públic l'oportunitat de gaudir de les obres dels dos compositors. El festival, que amb la d'enguany ja compleix 78 edicions, ha començat amb la representació de Nabucco de Verdi, en un magnífic escenari, un amfiteatre romà al mateix centre de Verona. Renzo Giaccheri, director del festival afirma que «per l'espectacular naturalesa de les seves òperes, Verdi sempre ha estat un dels autors preferits aquí».

Nabucco és una història bíblica, que explica com el rei babiloni Nabucco venç els israelites, però acaba finalment penedint-se'n i es converteix al Déu dels hebreus. La representació d'aquesta obra és sempre molt espectacular i colorista.

El festival d'enguany inclou les representacions de La Traviata, Aida, La Forza del Destino, i la Misa de Rèquiem de Verdi; i les de Tosca, Madame Butterfly, La Boheme i Le Villi, aquesta darrera en concert, de Puccini.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris