algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Una trentena de dones artistes es reuneixen a la col·lectiva «In via 2000»

L'exposició es podrà veure al llarg d'aquesta setmana, abans de viatjar a Suïssa

76016

La mostra s'inaugurà ahir amb la presència de les artistes.

SEBASTIÀ AMENGUAL.

Sota el títol genèric d'«In Via 2000», el Casal Balaguer obre avui les portes a la mostra col·lectiva integrada per les obres de 27 dones artistes d'Alemanya, Finlàndia, Suïssa i Espanya. Exhibida en edicions anteriors als països europeus, l'exposició es podrà veure a la sala expositiva palmesana al llarg de tota aquesta setmana, fins el proper dissabte dia 8 de juliol.

«In via 2000» va ser inaugurada ahir al vespre per la tinent de batle de Cort encarregada de Cultura, Carme Feliu, que destacà aquesta mostra com a resposta al «desig d'intercanviar experiències, de treballar en comú i d'aglutinar esforços per cercar nous camins de reflexió artística».

La crítica d'art Pilar Ribal és l'autora del text de presentació de les artistes al catàleg d'«In via 2000», on defineix aquesta reunió de signatures femenines com una col·lectiva vertebrada per «la reflexió personal sobre aspectes íntims i la reflexió sobre aspectes del llenguatge de l'art». En ella, apunta, «cada una de les artistes utilitza una maleta de viatge com a receptacle de la seva obra», contribuint a emfasitzar la potència simbòlica de la mostra i de les peces que la integren.

«In via 2000» té en les obres d'artistes espanyoles bona representació, com és el cas de la reflexió sobre la identitat formulada per Mercedes Alabern o la reflexió sobre la mediterraneïtat plasmada a la seva obra per Aina Cortés, entre d'altres. De manera global la mostra, segons apuntà ahir una de les autores mallorquines que hi participen, Isabel Ramis, reflecteix «l'esperit de cada artista, però també l'esperit del país que representa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris