nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Bach i Lliteres, o els contrasts del Barroc a l'escenari gòtic de Bellver

El castell acollí un brillant concert de música profana dels dos compositors

El castell de Bellver encetà les vetlades musicals d'estiu amb un brillant concert en què per primer cop es pogué escoltar íntegrament la cantata Ha del rústico, del compositor barroc artanenc Antoni Lliteres.

La composició s'oferí enmig del Concert per a oboè i cordes BWV 1056 i la Bauern-kantate BWW 212, de Johan Sebastian Bach, dues composicions profanes del gran músic a través de les quals l'Ajuntament posava colofó al cicle d'homenatge organitzat amb motiu del 250è aniversari de la seva mort.

El concert, que comptà amb una bona assistència de públic, permeté contrastar aquestes composicions en una combinació, si més no curiosa. La de Bach com a referent del Barroc alemany i la de Lliteres com a Barroc mediterrani.

En la peça de Lliteres, si bé en els texts apareixen referències bíbliques, tot el tractament musical és de cantata profana, de la mateixa manera que la de cantata camperola de Bach.

El concert va ser dirigit pel reconegut violinista americà especialitzat en l'època barroca, Barry Sargent, que per a l'ocasió disposà d'un grup instrumental d'excepció.

Pel que fa a les dues cantates profanes, aquestes varen ser interpretades per la soprano Teresa Vert, acompanyada en la cantata camperola de Bach pel baríton Pau Bordas. En el concert de Bach, que encetà el repertori, destacà així mateix com a solista l'oboè Juan Rodríguez Zarzo.

El resultat final del concert fou el d'una gran espectacularitat i sonoritat aconseguint que tot l'auditori assistent pogués gaudir d'una gran vetlada musical.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris