algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

El Ballet de Moscou tornarà a portar la delicadesa de la dansa clàssica a l'Illa

La primera setmana d'agost la companyia russa presentarà tres obres de Txaikovsky

El jove Ballet de Moscou torna a Mallorca després d'un any per presentar a l'Auditòrium de Palma tres espectacles diferents, El llac dels cignes, Trencanous i La bella dorment els dies dos, tres i quatre del mes que ve.

La primera obra també la podran gaudir a l'auditòrium de Sa Màniga de Cala Millor, el pròxim dia cinc d'agost, i al que estarà recentment estrenat Auditori d'Alcúdia el dia sis del mateix mes.

El ballet que va començar la seva tercera gira espanyola el febrer al teatre Apolo de Barcelona delitarà amb les clàssiques partitures per a ballet deliciosament compostes per Txikovski.

El primer dels espectacles que escenificaran, del mateix mode que els altres en versió original, amb la coreografia de Lev Ivanov, té com a protagonista Natalia Chejovskaia, la primera figura de la companyia, que encarnant la fràgil Odette, la reina de les elegants aus, mostrarà la seva excepcional tècnica.

Formada, igual que els seus companys en la pura tradició de l'escola russa, ressalta l'autenticitat d'aquest ballet.
Les altres dues peces, exemples de romanticisme tardà, estan inspirades en dos clàssics de la literatura del XIX, els contes homònins de Hoffman i Perrault, però sense els ingredients decadents ja que la música és inspirada i lluminosa.

L'escenografia compta amb decorats obsequi del Japó, país on la companyia és molt apreciada i respectada.
Els ballarins, que tenen una edat mitjana de 27 anys, han estat agrupats per Nureyev des de la gira Europea per Grècia, Portugal, Itàlia, Anglaterra i Suècia, i ja es destaquen per la seva àmplia experiència en actuacions internacionals.

Entre ells, sobresurt la seva figura masculina, Dens Mourquev, qui té premis en els millors concursos internacionals de ballet de París i Pern i ha estat soliste en el ballet de Kazan. Tots combinen diferents treballs en altres companyies amb el mes de gira que fan amb el Ballet de Moscou.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris