cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Rates paraplègiques tornen a caminar

Un equip d'investigadors francesos i canadencs han aconseguit que unes rates paraplègiques tornin a caminar, gràcies a una tècnica que consisteix en el transplantament de neurones i que podria aplicar-se en el futur en l'ésser humà.

L'Institut Nacional de la Salut i la Investigació Mèdica explicà que l'equip dirigit per Alain Privat ha aconseguit restituir la motricitat de les rates la medul·la espinal de les quals estava seccionada completament, a través del transplantament en el lloc de la lesió de neurones extretes d'embrions.

L'implantament va reactivar una xarxa de neurones de la medul·la espinal capaç de dirigir els exercicis de locomoció dels animals amb independència del cervell.

Precisament diversos treballs d'investigació tracten de restablir la capacitat locomotora mitjançant la connexió dels dos extrems de la medul·la espinal seccionada, lesió que provoca la pèrdua de l'activitat motriu voluntària. Els investigadors suggereixen que existeix un lloc de la medul·la espinal d'algunes espècies animals denominat «generador de marxa», capaç de generar activitat locomotora i localitzat en les rates acabades de néixer. L'equip d'investigació transplantà en rates adultes paraplègiques neurones procedents del tronc cerebral d'embrions especialitzades en la producció de serotonina.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris