muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

Breus

• CERTÀMENS

Encontre literari a Andorra Una quinzena d'escriptors de tota la geografia catalanoparlant participaran al llarg del cap de setmana a la VII Trobada d'Escriptors al Pirineu (VII encontre d'escriptors al Pirineu), que per primer pic se celebrarà a Andorra i comptarà amb una considerable representació andorrana. Els autors que participaran en aquesta ocasió són els andorrans Antoni Morell, Joan Peruga, Albert Salvadó, Alvar Valls i Josep Dallarés; els catalans Vidal Vidal, Jaume Cabré, Ada Castells, Josep Maria Fonalleras i Jordi Tinyena, els mallorquins Sebastià Alzamora i Maria de la Pau Janer; els valencians Josep Palomero i Joan Francesc Mira i per part del Roselló, Jordi-Pere Cerdà. L'objectiu de les jornades és donar a conèixer els escriptors l'àmbit pirinenc a través d'una sèrie d'activitats, perquè puguin plasmar l'experiència andorrana en els relats. Els textos es recolliran posteriorment en un volum que s'editarà a la pròxima edició de l'encontre.EPR.

• PATRIMONI

Rehabilitada l'ermita de Sant Martí El president de la Generalitat, Jordi Pujol inaugurarà demà les obres de rehabilitació de l'ermita de Sant Martí, ubicada a l'interior de l'espai natural de Sant Miquel del Fai, segons comunicaren fonts de l'empresa Restaura, encarregada d'aquesta rehabilitació. Aquesta inauguració culmina un procés que s'ha duit a terme durant els darrers deu anys per reformar la zona de Sant Miquel del Fai. Pujol arribarà a les 10 del matí a aquest paratge, ubicat al terme municipal de Bigues i Riells, i a les 11.30, després de visitar l'ermita descobrirà una placa a la plaça de l'Abadia. L'església romànica de Sant Martí va ser construïda al segle IX. La rehabilitació s'ha executat en els últims 2 anys, durant els quals s'ha pogut recuperar una sèrie de pintures gòtiques.EPR.

• EXPOSICIONS

Barcelona i Sitges exhibeixen el vidre Amb el lema El vidre es deixa veure, diversos centres de Barcelona i Sitges acolliran durant tot l'estiu diverses mostres de vidre artístic, des de l'època romana fins a dissenys actuals. Fins a finals d'octubre es podrà visitar a la Galeria Espai Vidre de Barcelona la mostra Anna Marco. Escultures, un conjunt d'escultures inèdites realitzades en pasta de vidre i combinada amb ferro i bronze. Per altra banda, a Sitges es podrà visitar l'exposició Els vidres de Santiago Rusiñol fins a mitjans de setembre. Aquesta mostra reuneix unes 400 peces de la col·lecció del pintor que recull vidres catalans, espanyols i europeus de l'època romana, des del Renaixement i fins al segle XIX. La primera mostra és una ampliació dels vidres exposats amb objectes procedents de la cultura egípcia i els mons visigòtic i islàmic; mentre que la segona mostra presenta obres actuals, realitzades per diversos professors de l'Escola de les Arts del Vidre de la Fundació Centre del Vidre de Barcelona.EPR.

• RESTAURACIÓ

Es recuperaran 243 cartells del segle XIX El director de la Biblioteca Nacional, Jon Juaristiti, el director de l'Obra Social de Caja Madrid, Carles Maria Martínez i el president de l'Associació Espanyola de Publicitat Exterior firmaren ahir un conveni per a la restauració de 243 cartells publicitaris del segle XIX, que es conserven en la citada biblioteca. L'estat de conservació d'aquests cartells és, en general, deficient a causa de la seva gran mida i de la mala qualitat del paper sobre el que estan impresos. Fins ara havia esta impossible escometre aquest projecte atesa la dificultat i l'elevat cost de la restauració (prop de 40 milions de pessetes). La col·lecció té un extraordinari interès tant des del punt de vista sociològic, com cultural i artístic i per a la història de la publiciat.EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris