cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
24°

La Llonja exhibeix el classicisme més contemporani del pintor Joan Bennàssar

Avui vespre s'inaugura la cinquena mostra del cicle «Trajectòries» impulsat pel Govern

A cavall entre el classicisme i la contemporaneïtat, la poesia i l'espai, i l'esperit i la matèria, la producció artística del mallorquí Joan Bennàssar serà la protagonista aquest mes a l'edifici gòtic de la Llonja, en una exposició que des avui vespre exhibirà les obres de gran format del polifacètic creador.

Organitzada per la Conselleria de Cultura del Govern balear i comissariada per Joana Maria Palou, l'exposició, la cinquena en el cicle de «Trajectòries. Del 1970 al 2000», fou presentada ahir pel director general de Cultura, Pere Muñoz, com una repassada que evidencia, abans de res, la continuïtat que posseeix i consolida la trajectòria professional de Bennàssar.

La crítica d'art, Pilar Ribal, és l'autora del text del catàleg de la penúltima de les mostres que integren el cicle, que a manera de conclusió defineix Bennàssar com aquell artista que «amb més solvència i mes contundència ha treballat per la pintura i la seva revitalització durant més de trenta anys». Ribal es referí a Bennàssar com un dels creadors que formen part de la generació que es plantejà en ple auge de l'abstracció, «com cercar noves vies per poder tornar a pintar pintura».

Amb l'exhibició d'una cinquantena de peces de gran format es pot apreciar «la coherència interna de la producció pictòrica de Bennàssar al llarg dels anys 80 i 90, el fil conductor de la qual ha estat la figura humana».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris