cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Breus

• RECONEIXEMENTS

Premi Internacional de Poesia de Terol L'escriptor mallorquí Miquel López Crespí, autor que recentment ha tret al mercat els volums Cultura i antifranquisme, l'obra de teatre Acte únic, la novel·la Núria i els vençuts i els poemaris Revolta i Un violí en el crepuscle, ha estat guardonat amb el Premi Internacional de Poesia Ciutat de Terol 2000. Aquest nou premi internacional de poesia és una traducció al castellà d'una antologia poètica de l'autor de sa Pobla, que fa memòria de més de trenta anys de dedicació a la poesia catalana. El llibre guardonat té més de quaranta poemes, i ha competit al guardó amb originals d'obres trameses de tota Europa, els Estats Units i diversos països de Llatinoamèrica. DdB.

• HISTÒRIA

El mite de Ròmul i Rem La fundació de Roma i les proves històriques que argumenten la veracitat del mite de Ròmul i Rem són el tema d'una exposició que, a partir d'ahir es pot visitar al museu de les Termes de Dioclecià, a la capital italiana. La mostra neix de troballes realitzades per un dels més prestigiosos arqueòlegs d'Itàlia, Andrea Carandini, que van treure a la llum part d'unes murades que daten del segle VIII abans de Crist. Per Carandini, la llegenda dels dos germans és «una fantasia determinada per fets històrics, per la qual cosa el seu nucli té una base real», segons proven les restes trobades a les excavacions. L'exposició ofereix al visitant fins al proper dia 29 de juliol un recorregut estretament lligat a la famosa llegenda dels dos germans i li permet conèixer, de forma didàctica, els orígens de la «Ciutat Eterna».EFE.

• ART

Subhasta milionària d'un Cezánne Un dels quadres més importants del pintor impressionista francès Paul Cezanne (1839-1906), sortí ahir a Londres a subhasta amb estimació de venda de més de 19 milions de dòlars, segons fonts de la casa Christie's. L'obra, titulada Natura morta a la fruita i el pot de gengibre i que el geni pintà el 1895, va ser posada a la venda amb un preu de sortida de 14.400.000 dòlares. Centre d'atenció d'una subhasta d'art impressionista i postimpressionista, la venda del valuós oli va tenir lloc a la seu principal de la casa de subhastes a Londres. El llenç era propietat de l'alemany Bruno Cassirer i havia romàs fins al moment en préstec a la National Gallery des del 1977.EFE.

Reediten el «Velázquez» d'Stirling El llibre del col·leccionista escocès William Stirling (1818-1878) Velázquez i les seves obres, primera monografia sobre el pintor sevillà publicada el 1855, torna a les llibreries de Londres reeditada per l'Ajuntament de Madrid. El clàssic d'Stirling, publicat l'any passat per l'Ajuntament madrileny per commemorar el quart centenari de la mort del genial pintor, veu ara la llum en una edició bilingüe impresa en anglès i espanyol. El volum està prologat per l'acadèmica de l'Escola de Warburg Enriqueta Harris, la major experta britànica en art espanyol.EFE.

Pintura catalana a Anglaterra Una exposició dedicada a la diversitat de la pintura catalana contemporània i representada per obres de deu artistes, va ser oberta ahir al públic a la galeria Messum's de Londres amb excel·lent acollida. Les obres d'Arranz Bravo, Carmen Galofré, Gloria Muñoz, Rafael Joan, Agustí Puig, els germans Josep i Ramón Moscardó, Roberto Llimós, Àngel Badia Camps i Montserrat Clausells seran exposades a la galeria londinenca fins el 29 de juliol.EFE.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris