cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Les ones de la mar es deixaran sentir al Conservatori amb la Simfònica

El cicle de música compta amb l'estrena de la composició de Bartomeu Poquet

«El que preteníem era apropar la música a les noves generacions. Per això es va escollir com a marc el Conservatori perquè els estudiants tenguin una bona oportunitat de gaudir-la. En el cicle s'han interpretat obres de compositors coneguts i altres estrenes. Nosaltres consideram molt important que la música avui no ha de ser peça de museu sinó que s'ha de donar suport al que es fa avui dia». Així parlava el director de l'Orquestra Simfònica de les Balears, Salvador Brotons del I Cicle de Música contemporània mallorquina i Universal. Un cicle que demà es clou amb un concert molt especial, el que es podrà gaudir entre altres, de l'estrena de la composició Ran de mar de Tomeu Poquet.

«És una obra molt descriptiva inspirada en la mar. Descriu el moviment de la mar, quan comença el dia que està calmat després al migdia quan hi ha més agitació i al final que torna a l'equilibri. L'arpa és la protagonista», explicava Brotons. Afegia Poquet que «és una composició molt melodiosa, una música fonamentada dins les formes clàssiques».

El programa inclou així mateix Vortice de Rosa Rodríguez, una compositora mallorquina que viu a València o Reverie de Romà Alis. També es comptarà amb La suite d'orchestre del compositor francès Honegger. La segona part compta amb una peça molt especial Impressions drom an artist life d'Ernest Chelling que serà enregistrada pel segell americà Albany Records a l'auditori del Conservatori. La prestigiosa pianista Marie Louise Boehm s'encarregarà d'executar l'obra.

Al concert assistirà la viuda del compositor americà. Brotons va qualificar de molt positiva l'experiència d'aquest primer cicle al Conservatori.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris