nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Miró i Picasso surten de la intimitat per exhibir-se a les sales públiques d'Itàlia

Els col·leccionistes illencs col·laboren amb llurs obres per una mostra a Sassoferrato

Dues seran les sales que, a partir de la setmana vinent, lluiran a Itàlia les obres de dos artistes espanyols que han esdevingut mestres de l'art contemporani. Joan Miró i Pablo Picasso hi seran representats amb dos conjunts d'obres d'índole molt diversa, però units per un denominador comú: ser custodiats per un seguit de col·leccionistes privats de les Balears que ara han cedit les obres per a l'exposició que el Govern balear ha organitzat per dur a Sassoferrato.

La mostra, que s'inaugurarà el dia 7 de juliol al Palazzo ex-Pretura i l'espai del Liceo Scientifico de Sassoferrato, serà la iniciativa central dels actes que l'Ajuntament de la localitat organitza anualment en honor a l'artista Giovanni Batista Salvi, oriünd de la població.

Comissariada per la crítica d'art Gudi Moragues i el galerista Joan Oliver «Maneu», l'exposició evocarà dues facetes molt concretes d'ambdós genials artistes. Sota el títol de «Miró intimo e la ceramica di Picasso da Mallorca alle Marche», el públic hi trobarà una setantena de ceràmiques de l'artista malagueny que, avui per avui, es troben custodiades als fons privats de quatre col·leccionistes mallorquins. S'hi compten les aportacions majoritàries de Rafael Caballero i de Pere Antoni Serra, president de la Fundació d'Art Serra, al costat de les menys quantioses encara que també importants del propi Joan Oliver i Antoni Garcia Ruiz.

Serra, president-editor de Diari de Balears, compta també entre els col·leccionistes que han fet possible evocar, al costat de Picasso, la cara més intimista del català Joan Miró, especialment pel que fa a la producció de l'artista en els seus anys de residència a Mallorca. Entre les obres que s'hi exposaran es troben la sèrie de dibuixos per a El Vol de l'Alosa, la sèrie Lapidari de 12 gravats, així com el genial Alfabet realitzat per l'artista en 29 dibuixos.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris