nubes rotas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

Breus

• EXPOSICIONS

Mapfre acull els retrats de Vázquez Díaz Una exposició presenta en la sala de la Fundació Mapfre de Madrid la faceta de retratista del pintor Daniel Vázquez Díaz nascut a Nerva (Huelva) el 1882 i desaparegut el 1969 a Madrid. Sota el títol Daniel Vázquez Díaz. Els meus contemporanis, la mostra estarà oberta al públic entre el 29 de juny i el 10 de setembre amb una selecció de la intensa activitat retratista del pintor a través de més de 115 dibuixos sobre paper i més de 15 olis procedents de col·leccions privades i públiques espanyoles, entre les quals es troba el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia que ha deixat trenta dibuixos. El retrat de personalitats del seu temps ocupa part important de l'obra de Daniel Vázquez Díaz des de 1910, quan comença la sèrie titulada Hombres de mi tiempo com a col·laboració gràfica per a la revista Mundial que dirigia Rubén Dario a París.EPR.

• LITERATURA

Els manuscrits de Pla i Sagarra La directora de la Biblioteca de Catalunya, Vinyet Panyella presentà ahir al matí els manuscrits de Les ciutats del mar de Josep Pla i les Memòries de Josep Maria de Sagarra. Aquestes adquisicions, l'origen de les quals preferí ometre la directora, tot i que explicà que havien estat comprades a dos particulars, han costat a la biblioteca 925.000 pessetes (el de Pla) i 4.500.000 pessetes (el de Sagarra). Les ciutats del mar fou publicada per l'editorial Argos el 1942 i es tracta d'un llibre d'«impressions i records» de Josep Pla sobre diferents ciutats del Mediterrani, des de Mallorca als Balcans, passant per Itàlia i Grècia. Aquest manuscrit «és una peça important per al patrimoni bibliogràfic català», tal com explicà la directora de la Biblioteca de Catalunya. Aquests manuscrit de Pla, que conté fragments que apareixen traduïts al català en la seva Obra completa, serà estudiat per Xavier Pla, per encàrrec de la biblioteca.EPR.

• PUBLICACIONS

La pèrdua de la bellesa L'escriptora Carmen Posadas guanyadora del premi Planeta el 1998, prepara una novel·la en què reflexionarà sobre la pèrdua de la bellesa a partir d'un personatge que sempre li ha interessat, la mítica Bella Otero, una dona que als 46 anys decidí desaparèixer per ser recordada bonica. L'autora de Cinco moscas azules, declarà que sempre s'ha sentit atreta per la Bella Otero, però ha estat ara, després de complir els 46 anys quan s'ha decidit a contar la seva història. EFE.

Obres Completes d'Hernández Sanz L'Ajuntament de Maó ha patrocinat la publicació de les obres completes de l'investigador Francisco Hernández Sanz, amb motiu del cinquanta aniversari de la seva desaparició. En els propers dies es presenterà el segon tom, dedicat a l'Arxiu Històric de l'antiga Universitat de Maó, que dóna continuïtat a la reedició del Compendi de Geografia i Història de Menorca publicat a principi d'any. L'edició del corpus bibliogràfic de l'historiador i dibuixant menorquí constitueix l'empresa més ambiciosa impulsada per la Comissió de L'Any Hernández Sanz, de la qual formen part l'Ajuntament i les principals entitats cultural de Maó. Igual que la reedició publicada el 1986 pel fill de l'historiador, Bartolomé Hernández Mora, el primer volum del Compendi s'edità en format facsímil de la versió original, que data de l'any 1908. El treball d'Hernández Sanz, una de les més completes recopilacions existents de les dades geogràfiques, econòmiques, demogràfiques i històriques de l'illa, fou guardonat el 1906 amb el premi de la Secció de Ciències Morals i Polítiques de l'Ateneu de Maó. EFE.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris