cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
20°

Breus

• ART

Confiscat a Turquia un Picasso La Policia turca confiscà un altre quadre del pintor espanyol Pablo Ruiz Picasso Dora Maar, pintat el 1938, en la mateixa província occidental d'Izmir on havia localitzat la pintura Le Fermiere a principi de juny. El director de seguretat d'Izmir, Hasan Yucesan estima que aquest segon Picasso arribà també a Turquia des de Kuwait després de la guerra del Golf el 1991. Yucesan afegí que havia treballat en col·laboració amb la policia d'Ankara per recuperar el quadre i que havien promès pagar 15 milions de dòlars d'Estats Units a dos ciutadans turcs.EFE.

• LECTURA

Els llibreters enfront del liberalisme El Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya proposa la gratuïtat dels llibres de text, enfront de les mesures liberalitzadores del preu aprovat pel Govern, segons informaren fonts del mateix Gremi. Els representants dels llibreters catalants diuen que «no es pot parlar de l'ensenyança de franc si els llibres no ho són» i també plantegen la creació de «biblioteques d'aula» i la reutilització de llibres. Pel que fa a aquest darrer àmbit recorden que hi ha experiències que poden ser aprofitades. Afegiren que «les llibreries s'ofereixen com estructura de servei del llibre de text per garantir a la societat» i aporta com elements clau la proximitat de les llibreries als centres escolars de tot Catalunya, l'estabilitat i el servei continuat a alumnes i proveïdors. Els llibreters asseguren que la competència a les llibreries, que no citen però es refereixen a les cooperatives, solament se situa en aglomeracions urbanes, que la seva dedicació al servei és només esporàdica i que mentre les llibreries atenen qualsevol eventualitat durant tot l'any, la competència solament ho fa a l'inici del curs escolar.EFE.

• EXPOSICIONS

L'escultor Anthony Caro a Bilbao Vint-i-cinc obres del britànic Anthony Caro (1924), considerat com un dels escultors més influents de la segona meitat d'aquest segle, i format com ajudant de Henry Moore s'exhibeixen des d'ahir en el Museu de Belles Arts de Bilbao. Aquestes obres configuren un recent treball de Caro, abstracte però amb evocacions figuratives, es torna més arquitectònic. Coincident amb aquesta mostra es presenta en el vestíbul d'entrada a la pinacoteca bilbaïna una altra escultura del mateix autor, Act of War (After Goya), inspirada en els afusellaments que plasmà el mestre espanyol en una de les seves més famoses obres. La mostra, que romandrà oberta al públic fins el 25 de setembre, ha estat organitzada amb col·laboració amb el museu que té en Künzelsau (Alemanya) l'empresa Würth, que aporta el seu patrocini juntament amb The British Council. En el museu alemany es conserva una de les col·leccions privades europees més importants d'esculutra del segle XX, que inclou obres, a més de Caro, de Jacobsen, del basc Chillida i de Max Bill, entre d'altres artistes.EFE.

• SUBVENCIONS

Caja Madrid promociona l'art jove L'Obra Social de Caja Madrid destinarà 25 milions de pessetes a l'edició de Generació 2001 per promocionar l'art jove a través de premis, beques i adquisició d'obra, així com a la celebració de vuit exposicions en les principals ciutats espanyoles i a Internet. El termini de presentació d'obres i projectes finalitzarà el proper 7 d'octubre. De la quantitat a subvencionar, 10 milions es destinaran a premis; 10 milions a les beques per a projectes i 5 milionns en adquisicions d'obra. En cada una de les cinc disciplines convocades es concedirà un primer premi dotat amb 2 milions de pessetes. També hi haurà dues mencions honorífiques. Totes elles comptaran amb un trofeu Generació 2001.EPR.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris