cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

«Mr Hambre és el resultat d'un aprenentatge»

Juan Perro, exlíder de Radio Futura, presenta demà al Teatre Principal el darrer treball discogràfic

Quan es va separar de Radio Futura, Santiago Auserón va posar en marxa Juan Perro editant dos discs en els anys 90 que mostraven els secrets dels sons de l'Havana, els ritmes llatins. Però el seu afany de recerca ha fet que el músic passàs una pàgina i tornàs als fonaments del rock. Arriba la tercera entrega d'una trajectòria en solitari amb Mr Hambre, «l'Espanya ancestral però també l'Espanya de Bienvenido Mr Marshall». L'exlíder de Radio Futura presenta demà al Teatre Principal de Palma el seu nou treball. Auserón va parlar amb Diari de Balears d'aquest projecte.

"«Mr Hambre» és un projecte que es va anar gestant sobre la marxa o té una intencionalitat de desmarcar-se dels treballs anteriors? 
"Evidentment es desmarca d'una manera intencionada. Estic tractant de treure les conseqüències d'un llarg aprenentatge de la primera fase en relació amb el son cubà. Amb aquest disc comença una etapa que se situa dins el context propi del rock. La fase anterior va ser molt important. Fou un cicle essencial. He passat de treballar en una banda a treballar amb músics de primera fila, músics molt diferents, britànics, cubans. Per a mi tot això ha estat un període d'aprenentatge, amb patrons rítmics. M'he posat al dia en terrenys que ampliaven l'horitzó que vaig aprendre amb Radio Futura. Tenc una visió nova i em sentia amb l'obligació de traduir-la en els nous temes.

"Heu deixat de banda els ritmes llatins i apostar pel rock, on us sentiu més còmode? 
"En aquesta nova etapa em sent molt còmode perquè estic tornant a manejar una tímbrica que ja vaig emprar amb Radio Futura i estic molt il·lusionat. Pero això no significa que amb el so llatí no em sentís bé.

"Què pensau de la invasió llatina que es viu darrerament? 
"No es pot generalitzar entorn a la música. És cert que ara hi ha una moda llatina que va des del rock, la fusió, el mestissatge rocker dels darrers anys. Hi ha hagut una projecció nova de la música caribenya que ha connectat molt. Hi ha un fenomen de la música però és a causa d'una política cultural pròpia dels Estats Units, ja que hi viuen molts de llatins.

"Com definiríeu en dues paraules aquest nou treball? 
"Està basat en els formats bàsics del rock i explora la tradició lírica espanyola.

"En aquesta gira heu optat per sales petites i teatres, quin és el motiu? 
"La gira començà a l'abril en sales de capacitat mitjana i ara començam a l'aire lliure. En el cas de Mallorca teníem pendent aquesta actuació. Per mi l'avantatge d'actuar en un teatre és la sonoritat i una relació més directa i íntima amb el públic.

"Què podrà sentir el públic mallorquí en el vostre concert? 
"Un repertori dels tres discs de Juan Perro. He elegit els temes que més s'apropen a l'òptica de Mr Hambre, els que resulten més naturals.

"Què escolta Santiago Auserón? 
"Moltes coses distintes, rock clàssic, Reggae, son cubà, jazz. Com a costums nous, música algeriana, la música de Ry Cooder i les noves tendències.

"Estau a favor de venda de la música per internet? 
"Avui en dia s'està creant un mitjà per potenciar les vendes. És un mitjà que entra més pels ulls que ni és tan pràctic ni tampoc tan desitjable. Jo, la veritat és que estic acostumat a moure'm i m'agrada anar a comprar el compact disc.

"Què podeu contar de la participació en la banda sonora de «Cacao» de Dagoll Dagom? 
"Em vaig divertir moltíssim i hem quedat com a bons amics.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris