cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

El Corpus Christi engalanà el centre de Palma

Centenars de persones assistiren amb respecte a la processó, per la qual s'adornaren carrers i balcons

Centenars de persones assistiren ahir amb respecte a la processó del Corpus Christi pels carrers del centre antic de Palma, engalanats per l'esdeveniment.

Des del matí, les estores florals de Cort i de la Seu, dissenyades per Pere Muntaner, eren testimoni dels preparatius d'aquesta festa assenyalada en el calendari que faria esperar fins l'horabaixa els seus actes de celebració.

Poc abans de les 18.00 hores, a la catedral donava inici el cant ceremonial de les vespres amb què s'encetaven els actes organitzats per commemorar la presència real de Crist a l'Eucaristia. Als cants seguiren un ofici solemne concelebrat, presidit pel bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, i que es perllongaria més d'una hora, cosa que va fer retardar l'inici de la processó. Era poc abans de les 19.30 hores quan els tamborers, seguits per les colles de cavallets, anunciaven la sortida en processó.

Els estendards d'algunes confraries de Setmana Santa obrien pas a la lledània portada amb solemnitat i a la qual seguirien centenars de confrares deixant visibles els seus escuts i portant els ciris processionals. La sortida de la custòdia amb el Santíssim per la porta del Mirador es va fer esperar fins que més o manco la processó estigué ben composta.
De sobte, una campana anunciava que a poc a poc s'anava acostant la seva sortida i, tot just passar per sota el portal, el cant del Christus Vincit es deixà sentir a tota la plaça. Un grup de nines vestides de primera comunió avançaven el pas de la Custòdia, que als seus costats anava protegit per una representació dels assistents a l'Adoració Nocturna del dissabte a la nit.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris