nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

La fórmula per saber com viure la muntanya

El GEM ha editat un nou volum que se centra en els requisits i preparació per afrontar l'activitat

94702

Abans d'una excursió és precís conèixer tots els entrebancs.

El grup Excursionista de Mallorca i el Gall Editor han presentat recentment el tercer volum de la col·lecció Quaderns de Muntanya, coordinada per Biel Ordines, en què es pren com a punt de partida la prevenció d'accidents i malalties causades per les diferents modalitats del muntanyisme.

Sota el títol de Muntanya i Salut, i dirigit a professionals de la muntanya i grans aficionats, la preparació física, l'alimentació i preparació de l'equipament farmacològic i quirúrgic, els traumatismes i factors d'agressió dels ambients de muntanya, així com els tan polèmics aspectes tècnics dels rescats a la muntanya són alguns dels aspectes concrets que s'inclouen en el volum.

Amb tots ells també es fa un destacat apartat a l'alimentació per aportar els principis bàsics. En el cas del muntanyisme, el consum d'energia per hora arriba a ser de 300-450 calories. D'aquesta manera, per un dia d'excursió a la muntanya caminant prop de deu hores, la dieta ha d'aportar unes 3.000-4.500 calories.

Pel que fa als conceptes per a la preparació física, la muntanya, més que moltes altres activitats esportives, necessita desenvolupar i mantenir un conjunt de qualitats per realitzar-la de manera adequada. Si aquestes no es produeixen, el risc de lesió pot ser elevat. Els principis generals de l'entrenament s'han d'entendre a partir de l'activitat concreta a desenvolupar a la muntanya i amb el nivell de risc que s'assumirà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris