cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Sant Joan bateja Palma amb la màgia del foc

Més de 25.000 persones encisades prengueren part al parc de la Mar en la Nit de la Iguana

71492

Trenta dimonis es veren envoltats per una gentada de mortals.

C. Viera.

Fent la seva sortida de les mateixes entranyes de l'antiga Palma a través de la Porta des Tren ubicada a les murades, un gruix de dimonis anunciaven l'inici de la vetlada bruixa de Sant Joan. Eren les 22.30 hores. Amb ells, el foc, els éssers fantàstics i encantats... Tots elements indispensables en aquesta nit de rituals màgics i encisaments a la qual assistiren més de 25.000 mortals arribats de les diferents barriades i de les rodalies de la Ciutat. L'objectiu: el bateig de foc.

Botant al voltant dels dimonis, fent carreró, la multitud participà de les fues de la trentena de dimonis de la Iguana que es feren seva tota l'esplanada del parc de la Mar, entre les murades i el llac, en un espectacle singular i més viu i vistós de l'acostumat. Els menys arriscats ahir tampoc no es volgueren perdre l'encisament de la nit més curta de l'any i, postrats a la part d'amunt de les murades o a l'altra banda del llac, també assistiren d'alguna manera a l'esdeveniment.

Fins a 2000 carretons, un quilòmetre de traca, 500 metres de pantalles amb cascada, 200 metres de cascada i altres quaranta elements pirotècnics més es cremaren entre els aldarulls de la gentada que s'escridassava del tot embriagada per la màgia de les guspires lluminoses del foc i la boira del fum. Afegint més emoció a la vetlada els dimonis tamborers i la música de percussió acabaren de recrear l'ambient de superstició i encisament precís per a aquesta nit que s'esdevingué sense incidents.

L'espectacle s'allargà més d'una hora. I malgrat que la gentada encara en volia més l'hora bruixa s'apropava per als dimonis rebent l'ordre de retirada. Els coets més una gran traca, que es perllongaren gairebé deu minuts, posaren el colofó als actes organitzats per la Federació de veïns de Palma que començaren a les 21.00 hores amb una ballada popular amb el grup Xaloc.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris