cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
24°

Breus

• ART

El restaurat jardí de les delícies al Prado El director del Museu del Prado, Fernando Checa presentà ahir una exposició sobre les copies, l'estudi tècnic i la restauració del quadre El Jardí de les delicies, de El Bosco. La mostra romandrà oberta fins el 10 de setembre. La restauració, duïta a terme per elt aller del Museu del Prado amb el patrocini de la Fundació Winterthur, ha permés recuperar els colors originals de l'ementada obra. En la seva recuperació han intervingut sobre tot les germanes Teresa i Rocío Dávila, autores també de la restauració de Las hilanderas, de Velázquez. Per a la mostra han estat seleccionades tres còpies, totes elles del panell central del quadre, prcedents del Museu de Budapest, el Museu de Nuremberg i una col·lecció preivada de Bruselas. A tot se li afegeix un tapis propieta del Patrimoni Nacional, que reprodueix les tres escenes del tríptic obert.EPR.

• CERTAMENS

I Trobada nacional de performers Prop d'una trentenad'artistes procedents de diversos llocs de l'Estat i Europa es donaran cita des d'aquesta nit en el municipi asturià de Corvera per celebrar el I Encontre nacional de perforemers. El certament, que es desenvoluparà fins el proper diumenge, preten ser un punt de trobada per artistes de l'especialitat en què poder a la vegada acostar la performance al gran públic. Entre les activitats programades es troba una exposició de performers en què tots els artistes participants en la trobada realitzaran les seves cracions en un mateix temps. També està previst un pasacarrers d'accions i un homenatge a l'artista asturià nel Amaro. Els membres de l'Associació d'Artistes de Vanguarda de Segovia, el collectiu madrileny Circo Interior Bruto, o performers como Cucu Suárez i Guillermo Menéndez del Llano estaran presents en la trobada.EPR.

• EXPOSICIONS

Certamen d'Arts Plàstiques a Pollença Avui dissabte se celebra el 37è Certamen Internacional d'Arts Plàstiques de Pollença. A l'acte, que tindrà inici a les 20.00 hores, hi faran acte de presència diferents personalitats del Consistori Municipal així com el conseller de Cultura de l'Executiu balear, Damià Pons, i el Director general de Coordinació Turística, José Antoni Pérez de Mendiola. L'exposició, que romandrà oberta fins el proper 25 de juliol, estarà integrada per un total de 21 obres de totes les modalitats artístiques, corresponents quinze artistes. La selecció de les peces s'ha efectuat entre més de 180 pintors, escultors, dibuixants que es presentaren. La principal novetat d'enguany en aquest certament és el fet que entre les creacions que s'hi exhibeixen està molt present el paper de les noves tecnologies, tant per a l'elaboració de les peces com pel motiu d'inspiració. DdB.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris