algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

La NASA troba evidències d'aigua a la franja equatorial del planeta Mart

Els científics centren l'atenció en la possibilitat de vida present o passada

La nau Global Surveyor dels Estats Units ha trobat evidències de presència d'aigua a Mart, segons informà ahir un centre d'informació espacial que presideix la primera astronauta nord-americana Sally Ride. A la seva pàgina internet Space.com, el grup afirmà que la Direcció Nacional de l'Aire i l'Espai (NASA per les seves sigles en anglès) farà un anunci públic de la troballa el proper dijous dia 29 de juny, mentre que, de moment, la NASA no ha fet comentaris.

«Fonts properes a la NASA per a l'exploració de Mart indicaren que s'han trobat evidències de dipòsits estacionals que podrien estar relacionats amb fonts a la superfície del planeta», afirmà Space.com. «El descobriment, si així es confirma, marcaria l'assoliment d'una fita primordial del programa de la NASA per a l'exploració de Mart», afegí l'article. La troballa d'aigua al quart planeta del sistema solar probablement estimularà la planificació de noves missions a Mart, i s'espera que l'agència espacial nord"americana anunciï en les properes setmanes si enviarà al 2003 una altra nau que orbitarà i descendirà en aquell planeta.

Entre els plans més ambiciosos per a la NASA figura el de poder aconseguir entrendre les potencials vides passades i presents del planeta, així com el de conèixer les caracterítiques climàtiques de Mart. La clau, per aquests tres temes, és l'aigua: on i quan va sorgir en el passat, on podria vessar avui i de quina manera i en quines quantitats. L'aigua va ser trobada en una regió anomenada pels experts Candor Chas», part d'un gran canyó conegut com Valls Marineris d'acord amb les fonts consultades, que transcorre al llarg de 6.000 quilòmetres a l'equador de Mart.

De moment, els científics de l'equip del Global Surveyor s'han negat a fer comentaris, pendents de la conferència de premsa programada per al dia 29 i la subsegüent publicació del descobriment a la revista Science.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris