nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Arriba a Palma l'art d'un país veí, amb trenta creadors del càlid Marroc

Ses Voltes acullen des d'avui una diversa mostra contemporània d'autors africans

57138

La mostra inclou aquesta obra de Labied Miloud.

La producció plàstica d'un total de trenta artistes marroquins s'exhibeix des d'avui a ses Voltes. Aquesta és la primera vegada que es presenta a Mallorca obra del nord d'Àfrica, tal com avançà el Diari de Balears el passat mes de març. Sota el títol Art Marroquí Contemporani, la mostra té com a principal objectiu demostrar que l'art que es cultiva en aquesta terra no és «cap misèria sinó que, ben al contrari, hi ha un gran potencial artístic i en totes les disciplines». Així ho comentaren ahir les comissàries de l'exposició, María José Corominas i Ana Barberà, durant la presentació de la mostra, que romandrà oberta al públic fins l'agost.

La regidora de Cultura del Consistori municipal, Carme Feliu, i el director de Cultura del Govern balear, Pere Muñoz, visitaren ahir com a institucions col·laboradores les obres d'aquests artistes d'almanco quatre generacions diferents, i que després de més d'un any i mig de recerca per part de les comissàries podran ser contemplades al llarg d'aquest estiu. Integrada per unes seixanta peces "una mitjana de dues creacions per artista", la mostra inclou els treballs dels artistes més consagrats "que iniciaren la seva trajectòria en els anys seixanta tot trencant la tradició de la no representació a causa de l'islamisme" fins als més joves, que en molts de casos no han sortit mai del país.

Els artistes seleccionats, entre els quals figuren Farid Belkahia, Mohamed Meliani, Kacimi, Fatima Hassan, Saad Hassani, Mohamed Dressi, Abdallah Hariri o Hassan Slaoui, tenen un important pes cultural al Marroc i els seus treballs plàstics són molt diferents entre si, amb propostes molt diverses que abracen des de pintura "amb figuració, per contra del que es creu", escultura, fotografies, instal·lacions, muntatges i fins a vídeo.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris