cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
24°

La immigració es destaca per Càritas com a nova problemàtica de la pobresa a l'Illa

La mèmoria de 1999 reafirma la família i la dona com els grans col·lectius afectats

L'increment de la immigració i les deficients condicions en què arriba a Mallorca va ser destacat ahir per Càritas com una de les noves problemàtiques de les bosses de pobresa de l'Illa. Segons s'extreu de la memòria de l'any passat de l'organització, el referit col·lectiu, juntament amb els problemes de les famílies desestructurades i de les dones amb càrregues familiars, són els tres grans grups afectats per la manca de recursos per tirar endavant. Els segueixen els problemes de les migracions, la gent gran, sotmesa principalment a la soledat, i els marginats socials.

Malgrat que respecte de 1998 Càritas no va registrar un notable increment del flux de les bosses de pobresa a la societat mallorquina, aquesta ha passat de 1500 a 1600 persones. La pujada s'atribueix sobretot a la immigració i s'espera que enguany aquest col·lectiu sigui un dels que s'incrementi més considerablement quant a necessitat d'atenció. L'any passat es varen atendre uns 400 immigrants i enguany, durant el primer mig any ja s'ha duplicat la xifra pel que fa a sol·licitud d'informació i atenció.

Quant al perfil d'aquest col·lectiu no se n'especificà cap de concret, ja que són molt variables els seus fluxos i atesa la mobilitat d'aquests, que fa difícil controlar-los. D'acord amb les nacionalitats es destacà els búlgars, nord-africans, magribins i equatorians, aquests darrers principalment dones.

La problemàtica de les famílies sense recursos continua sent el col·lectiu majoritari de les bosses de pobresa. La seva situació de mancança i, com a conseqüència immediata, la falta de mitjans i aptituds per poder cobrir les necessitats bàsiques, afavoreix que vagin sorgint una sèrie de conflictes que repercuteixen en les relacions psicoafectives dels seus membres i constitueixen una dificultat per trobar solucions als diversos problemes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris