nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 20°
16°

...i Laura aconseguí vèncer la leucèmia

Una nina de vuit anys que patí aquesta malaltia presenta un llibre en el qual explica el procés

58120

Laura s'abraça amb els seus pares després de rebre un ram de flors.

És difícil d'esbrinar però tal volta Laura va guanyar la batalla a la leucèmia pel simple fet de conèixer aquesta malaltia i afrontar-la amb tota la normalitat que humanament és possible en aquests casos. Tot començà ara fa dos anys, quan Laura acudí al metge amb els seus pares perquè li havien sortit hematomes i puntets vermells per tot el cos. En poc temps, el que semblava un simple contratemps es va convertir en quelcom més seriós. La menuda fou ingressada a l'hospital de Son Dureta amb un diagnòstic de leucèmia.

Lluny de derrotar-se, aquesta valenta nina va fer un dibuix a la seva doctora que feia referència als difícils dies que havia passat al centre mèdic. Na Curra, la metgessa oncòloga, li va proposar que fes un conte dibuixat en el qual podia explicar la seva malaltia. «Hola, som na Laura! Aquest estiu em vaig constipar i em donaren un antibiòtic, però tres dies després d'haver-lo pres, em vaig trobar pitjor». Així comença el conte, barreja de sinceritat i senzillesa. Un conjunt de dibuixos expliquen amb tota la normalitat del món el procés que segueix la leucèmia i com amb un trasplantament de la seva germana Sheila es va curar.

Laura presentà ahir el llibre en el Casal de Cultura d'Inca, davant d'uns dos-cents nins que escoltaren les seves explicacions. L'edició del seu conte ha estat possible amb una iniciativa de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern balear. Amb una maduresa impròpia de la seva edat reconegué que «el conte m'ha ajudat a passar els mals moments i a dur millor la meva malaltia». El personal de l'aula hospitalària explicà que amb aquest conte «altres nins de la seva edat amb el mateix problema, o amb mals similars, podran saber què els passa i què és un trasplantament de medul·la.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris