nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

La Simfònica es posa a l'abast dels nostres compositors per fer sentir les seves obres

El Conservatori inicia avui un cicle de música contemporània mallorquina i universal

El Conservatori de Música acull avui a les 20.00 hores el primer dels concerts de la primera edició del Cicle de Música Contemporània i Universal en el qual es donaran a conèixer un bon repertori de peces de compositors de les Balears.

La iniciativa, impulsada pel director titular de l'orquestra Simfònica, Salvador Brotons, es du a terme amb la participació de la Fundació Pública de les Balears per a la Música i l'Àrea de Creació Acústica (ACA) i consisteix en tres concerts que es realitzaran cada dijous d'aquest mes.

En l'apartat especialment dedicat als compositors balears es destaquen noms com ara el de Bartomeu Artigues, Xavier Carbonell, Lluís Borràs de Riquer, Josep Prohens, Romà Alís, Rosa Rodríguez i Tomeu Poquet. Tots ells compartiran protagonisme en els repertoris escollits amb compositors de la cateoria d'Stravinsky, Hindemith o Schelling amb la Simfònica com a intèrpret.

El contingut del concert previst per avui, que comptarà amb la direcció de Juan José Olives, s'iniciarà amb Sortilegis de Montsalvatge a la que seguirà Caos de Bartomeu Artigues i la Fuga Ricercata de Webern. La segona part s'encetarà amb el Badall de sargantana de Carbonell i el colofó arribarà de la mà d'Stravinsky amb El petó de la fada «Divertimento».

Dijous de la setmana Salvador Brotons es posarà al capdavant de l'Orquestra Simfònica. La música de Borràs de Siquier obrirà la primera part del concert amb la composició Lament per a cordes a la que seguirà l'Homenatge a l'Himne de Felanitx de Prohens i Els quatre temperaments per a piano i orquestra de Hindemith. Brotons encetarà la segona part amb la Simfonieta de cambra per a vents i percussió, seguida de La creació del Món de Milhaud.

Finalment, dia 29, també amb Brotons com a director, Alís començarà el repertori escollit amb la seva obra Berceuse, que donarà pas a Vortice de Rodríguez i a Ran de Mar de Poquet i la Napoleon Suite de Honegger.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris