nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
19°

Activar la comunicació entre els països de la Mediterrània a través d'imatges

El II Certamen de cinema i documental d'ACA s'enceta divendres a Búger

Percebre la cultura i activar la comunicació entre els països de la Mediterrània, així com crear un patrimoni visual a Mallorca. Amb aquest objectiu s'enceta aquest divendres a Búger el II Certamen de cinema i documental de la Mediterrània, organitzat per la fundació Àrea de Creació Acústica (ACA). En aquesta segona edició s'han presentat 92 obres a concurs de sis països de la conca mediterrània. Així ho va explicar Jaume Reynés, un dels organitzadors del festival. D'elles només tres són de Mallorca.

«Aquesta és una bona oportunitat per crear un bon fons. En aquest moment tenim 120 pel·lícules i això dóna una gran riquesa. A més, es poden veure coses que habitualment no ofereix el cinema comercial. Els que s'han presentat ofereixen un cinema i una temàtica ben diferent. S'hi poden veure coses insòlites i amb molta d'imaginació», comentava el president de la fundació ACA, Antoni Caimari.

Es podrà gaudir de 50 pel·lícules en 35 mil·límetres, 15 en 16 mil·límetres, 12 en Betacam i 4 en vídeo digital, de les quals 15 són documentals i la resta ficció. Caimari va afegir que «l'any passat, el I Certamen va tenir un gran èxit i enguany s'ha doblat el nombre de participants».
Per la seva banda, la regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Inca, Joana Rosselló, explicà que «la fundació ACA ha aconseguit els seus objectius i amb resultats molt positius. L'any passat va tenir un gran èxit i l'ambient va ser molt bo i a la gent li va agradar molt».

Jaume Reynés va comentar que el director general de Cultura del Govern, Pere Muñoz, havia comentat la idea d'unificar els festivals que hi ha a Mallorca com Projecta, i podria ser Animar. «Estaria bé fer un consorci, però això encara s'ha de discutir».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris