nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

«Ens exigim que la nostra música ens agradi perquè pugui agradar al públic»

Dover mostrarà el seu so més dur dissabte a Muro en un dels concerts més esperats

81158

El grup madrileny, que destaca en el seu treball per un so més dur i conceptual.

Fa vuit anys s'endinsaren en del panorama del rock alternatiu. Tardaren cinc anys per editar el seu primer treball, Sister, pagat per ells mateixos. Sense suport de ningú sols en vengueren un miler de còpies. Ara, amb dos treballs més i molta perseverança i fidelitat a si mateixos, quasi un milió de còpies venudes avalen els Dover com un dels grups capdavanters del rock independent espanyol. Diari de Balears parlà amb Amparo Llanos sobre el concert que dissabte oferirà a Muro.

"El vostre segon treball Devil came to me us consolidà com un dels millors grups amb mig milió de còpies venudes. A l'hora de crear aquest nou treball, Late at night, us va marcar aquest èxit?
"No. Nosaltres sempre hem fet el que ens ha agradat. Sabem que si ens agrada, agradarà als nostres seguidors. Sempre hem seguit la mateixa fórmula.

"Late at night té un so encara més dur del que ens teníeu acostumat. Cercàveu aquest resultat?
"Gravar un disc sempre és una aventura. Parteixes amb una idea mental preconcebuda del que vols, però després el resultat és el que és. Als nostres fans els agrada la nostra duresa i abans que sortís al mercat, dins els mateixos estudis de gravació sabíem que era un disc dur i molt conceptual, però a la vegada bo i que agradaria. De fet ha estat així...

"Quantes còpies duis venudes des que el presentàreu fa un any?
"Més de 370.000. Tot un èxit, pensam, però també és prova de la nostra exigència amb nosaltres mateixos.

"Pel que deis sembla que a l'hora de crear el nou treball s'ha pensat molt en el públic
"Sempre ho hem fet. Però mai no ens hem deixat dur per estils o tendències que no ens són properes i agraden. Hem anat evolucionant però mai no ens hem traït a nosaltres mateixos per vendre més.

"El vostre èxit evidència que l'aspecte comercial no està enfrontat amb la independència?
"Mai no hi ha estat. Des dels nostres inicis quan tocàvem per sols un centenar de persones no hi ha estat mai.

"Amb el nou disc s'ha vist un canvi en la vostra imatge personal, potser semblant a l'estètica Beatles. Què ha motivat aquest canvi?
"Al darrere no hi ha res concret. És simplement per la mateixa evolució de les persones. A vegades un se sent bé d'una manera i després decideix canviar. Però no hi ha res més. Han estat decisions personals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris