lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

Gimferrer obté el premi Reina Sofia de Poesia Iberoamericana

L'acadèmic i poeta català ha resultat guanyador, per majoria de vots, en la IX edició del guardó

L'acadèmic i poeta català Pere Gimferrer ha resultat guanyador, per majoria de vots, de la IX edició del premi Reina Sofia de Poesia Iberoamericana, segons decisió d'un jurat que es reuní ahir dematí al Palau Reial de Madrid.

Aquest guardó, organitzat i patrocinat per Patrimoni Nacional i la Universitat de Salamanca, és un dels premis literaris més significatius de la llengua espanyola, l'objecte del qual és reconèixer el conjunt de l'obra i de la trajectòria creativa de poetes vius l'aportació dels quals al patrimoni cultural comú a Iberoamèrica i a Espanya sigui rellevant.

Des de la primera edició han estat premiats els poetes Gonzalo Rojas, Claudio Rodríguez, João Cabral do Melo Net, Pepe Hierro, Àngel González, Àlvaro Mutis, José Àngel Valente i Mario Benedetti. El premi, dotat econòmicament amb sis milions de pessetes, és entregat cada any per la reina Sofia en una brillant i solemne cerimònia al saló de Columnes del Palau Reial de Madrid, durant el darrer trimestre de cada any.

Com a part de l'esdeveniment, la Universitat de Salamanca edita un poemari antològic del guardonat, amb un estudi i notes a càrrec d'un destacat professor de literatura de l'esmentada Universitat. En la present edició del premi Reina Sofia hi han concorregut un total de setanta-set poetes espanyols, portuguesos i iberoamericans proposats per diferents acadèmies, universitats, fundacions, associacions i institucions culturals. D'entre tots aquests, només tretze corresponen a poetesses.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris