lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Còctels de fruita, alternativa a l'alcohol

Una campanya de l'Ajuntament de Binissalem pretén potenciar el consum de les begudes sanes

99808

Maria Ferrer i Bartomeu Nadal, responsables de la campanya.

T.G.

El creixent consum d'alcohol que s'ha detectat entre els joves del poble de Binissalem preocupa i molt els responsables municipals, que s'han proposat posar mecanismes eficaços per lluitar contra aquest hàbit. Així, una nova i original iniciativa s'ha impulsat des de les regidories de Serveis Socials i de Joventut, que consisteix bàsicament a donar alternatives de consum a l'alcohol, però que siguin molt més sanes.

L'experiència consistia a proposar als bars i pubs del poble que promocionassin còctels de fruites sense alcohol per servir al públic. Així, l'Ajuntament demanà als establiments si estarien interessats en aquesta campanya i obtingué resposta afirmativa de 27 dels 28 bars del poble. D'aquesta manera, l'Ajuntament va contactar amb l'Escola d'Hostaleria, que mitjançant un conveni envià un professor especialitzat a fer un petit curset sobre elaboració de còctels. Tot i l'acceptació inicial dels propietaris dels bars, la participació fou molt menor.

Així, es va ensenyar a fer fins a 15 begudes diferents, totes elles combinant sucs i xarops de fruites. Els còctels poden ser ja només pel seu nom begudes exòtiques, sanes i fins i tot poden donar un toc de sofisticació. Als coneguts San Francisco, se n'hi afegeixen d'altres com l'estefania, el cardraiver, el cocomin o l'organge velvet. També n'hi ha d'autòctons com ara el flor d'ametler. «Es tractava de fer veure als propietaris dels bars que poden obtenir tant o més benefici amb aquestes begudes que no amb l'alcohol», expliquen els regidors Maria Ferrer i Tomeu Nadal, responsables de la campanya.

I és que per als establiments resultaria baratíssim elaborar els còctels, ja que el cost real de les begudes oscil·la entre les 50 i les 115 pessetes. «El gran problema amb què hem topat a l'hora de fomentar-ne el consum és que els bars, en la majoria de casos prefereixen servir altres begudes, perquè no representen cap tipus de feina extraordinària a l'hora de preparar-les», assenyalen els dos regidors. A més, Ferrer i Nadal indiquen que l'alcohol implica una addicció i fa que es consumeixi sempre més d'una copa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris