nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

Moll publica els dos nous poemaris de Miquel Bezares i Miquel Cardell

Els llibres dels poetes llucmajorers, d'índole molt diversa, surten avui al mercat

88260

Miquel Cardell.

Un i altre coincideixen a comentar que aquests són poemes fets a consciència, mesurats. Amb la vista posada a traspassar l'epidermis formal per arribar a les capes més profundes, i conjugant el bagatge d'una trajectòria en l'ofici prou consolidada amb l'espontaneïtat de les seves primeres creacions, Miquel Cardell i Miquel Bezares compareixen plegats per treure al mercat, junts amb l'editorial Moll però en llibres independents, els seus darrers poemaris.

Amb el títol de Sota la volta de ferro presenta Miquel Cardell el que és un poemari escrit sis anys enrere. Unitari i inèdit, malgrat que algunes de les seves composicions hagin estat ja recitades en públic o incloses en el CD Veu de poeta editat per ACA, el llibre reuneix una trentena de composicions connectades pel fil genèric del silenci com a matèria d'anàlisi. El silenci de la mort, o el silenci de l'escriptura, responen a la pregunta inicial de «què puc dir"te del silenci?» en poemes de mesurada mètrica.

Versllum és el títol del poemari amb què Bezares inicia una trilogia de nova fornada. El protagonisme, en ell, és per als mateixos temes que han ocupat el quefer poètic de l'autor al llarg de la seva trajectòria, però que són sotmesos ara a una nova perspectiva formal i conceptual. La voluntat de joc amb la forma, de potenciar el vessant més visual de la poesia, i l'experimentació duen Bezares a reprendre sovint les seves composicions més primerenques aparegudes sota el títol de Cos de Calitja i a evocar la dona, sempre personatge central en els seus versos, a través de ciutats i països, donant un cos simbòlic més personal i concret al que fins ara era revestit, apuntà l'autor, d'idealització i mitologia, i aprofundir més enllà de la dermis.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris