cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

L'OMS adverteix que el món pot tornar a una era preantibiòtics

La resistència microbiana als tractaments mèdics creix ràpidament i no hi ha vacunes per a cinc de les sis malalties infeccioses més mortíferes, per la qual cosa si no s'aconsegeuixen ràpids progressos en aquesta època, el món podria tornar a una era «preantibiòtics».

En un informe de l'Organitzaió Mundial de la Salut (OMS) es diu que moltes de les malalties avui curables "des d'infeccions de gargamella i d'orella fins a la tuberculosi o el paludisme" podrien tornar-se de nou en incurables. L'OMS aixecà la veu d'alarma per la situació que s'està creant pel mal ús d'antibiòtics. Segons María Neira, directora del Programa de Control, prevenció i eradicació de malalties infeccioses de l'OMS, si continua aquesta tendència es podria tornar a una situació similar a la que es tenia l'any 1900, quan encara no havien estat descoberts.

El director del Programa de l'OMS, David Heymann, afirmà que «estam davant una carrera contra rellotge per reduir les incidències de les infeccions en tot el món abans que siguin les malalties les que neutralitzin els medicaments» i afegí que el món disposa d'un o dos decennis de marge. Els experts parlen d'una situació «molt greu».

En zones de la Federació russa, països bàltics o Xina, més del 10% dels malalts de tuberculosi alberguen brots resistents als medicaments més potents contra aquesta malaltia. A més el cost del tractament d'una persona amb tuberculosi polifarmacoresistent és cent vegades més gran que el d'un cas no resistent.

Uns 3'5 milions de persones moriren el 1998 a causa de pneumònia i les darreres dades d'experiments en laboratoris indiquen que el 70% de les infeccions respiratòries són resistents a la primera línia d'antimicrobians.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris