cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Les Cançons de la Mediterrània, punt de trobada de les veus del Mare Nostrum

Joan Valent i Samir Tahar encetaran dia 7 de juliol una nova edició del cicle musical

103794

Martirio, Marina Rossell, Joan Valent i Paco Ibáñez.

Les Festes d'Estiu de Palma compten un any més amb una interessant trobada d'artistes amb la nova edició de les Cançons de la Mediterrània, que es desenvoluparà a la ciutat al llarg del mes de juliol.

Samir Tahar i el músic compositor Joan Valent amb l'orquestra Ars Ensemble encetaran el programa de vetlades al gran escenari del parc de la Mar, (el marc on tindran lloc totes les actuacions), el primer divendres del mes, dia 7.

El compositor algaidí Joan Valent posarà a escena el seu càlid estil en què combina la percussió ètnica amb una secció de cordes, flautes i piano. Tot un ventall instrumental que anirà acompanyat per la melodia de les veus. El mallorquí presentà a finals del passat mes de març al Teatre de la Abadía de Madrid la seva obra Ars.

El divendres, dia 14 el relleu en l'escenari serà a càrrec de Gérard Jacquet i la folclòrica Martirio.
La música intimista de l'escriptor i cantant de Perpinyà mitjançant la utilització d'instruments elèctrics i acústics donarà pas a les peculiars tonades de Martirio, que com és habitual envoltarà amb la calidesa de la seva veu el privilegiat espai a l'aire lliure.

El dia 21, tercera jornada del certamen musical, arribarà de la mà dels intèrprets Said Ugasal, que actuarà sota l'acompanyament del prestigiós saxofonista Jorge Pardo, i Marina Rossell. La cantautora farà fluir l'esperit de les seves melodies envoltades d'un característic caire poètic.

El colofó a les vesprades de les Cançons de la Mediterrània serà a càrrec de la formació menorquina S'Albaida i el cantautor valencià Paco Ibàñez, que actuaran el dia 22.

S'Albaida està compost per un grup de joves menorquins que tenen com a objectiu la recuperació de la música antiga de la seva illa. L'agrupació presentà recentment el seu primer treball discogràfic Llucalquelba, una col·lecció de romanços i cançons tradicionals amb la influència de les tendències més avantguardistes fusionant-se amb altres estils.

Per la seva banda, Paco Ibañez i la seva poesia en format de cançó acabarà d'arrodonir la qualitat de la programació d'enguany a la recerca de la unificació dels lligams del Mare Nostrum mitjançant la cultura musical.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris