nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Breus

• RECONEIXEMENTS

Madrid distingeix Vallejo Avui es reunirà en sessió extraordinària la Corporació municipal de Madrid per fer entrega de la Medalla d'Or de l'Ajuntament a Antonio Buero Vallejo a títol pòstum, així com a la Congregació de Salesians de Madrid, a l'actor Tony Leblanc, a l'escriptora Carmen Martín Gaite i al cirurgià Enrique Moreno González. El ple extraordinari s'iniciarà a les dotze del migdia amb la lectura per part del secretari general de l'Ajuntament dels acords adoptats en el seu dia en què la Corporació concedia per unanimitat la màxima condecoració del municipi a aquestes persones. A continuació, el batle, José María Àlvarez del Manzano, farà el penegíric dels distingits i lliurarà cada medalla al seu titular, a mida que el secretari general vagi pronunciant el nom de cada guardonat.EPR.

• MUSEUS

Solé deixa el Museu d'Història L'historiador Josep Maria Solé i Sabaté ha presentat la dimissió com a director del Museu d'Història de Catalunya (MHC) al·legant motius familiars, ja que serà pare d'una nena l'agost i desitja dedicar gran part del temps a la filla, segons ha informat avui el diari El País. Solé i Sabaté va reiterar que «la raó fonamental (per dimitir) és una», la familiar, i va afirmar que «hi ha gent que vol polititzar-ho tot», en resposta a les acusacions de polítics i historiadors de concebre un museu al servei de la ideologia nacionalista de CiU. El MHC, de titularitat pública, està gestionat per la Generalitat. Segons l'historiador català, aquesta acusació és «absurda» i el MHC ha demostrat el contrari amb algunes de les exposicions temporals, entre les quals ha destacat la que es realitzarà l'any que ve sobre els 70 anys d'història d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). EPR.

El Benaki reobre les portes El Museu Benaki, un dels més importants de Grècia, cumpleix 70 anys i torna a obrir-se al públic, amb noves col·leccions històriques i d'art, després de tres anys de reformes per complir millor amb el seu objectiu: permetre un viatge al passat de Grècia. El magnífic edifici neoclàssic de l'arquitecte Anastasio Metaxa, ha estat restaurat amb tots els mitjans tècnics moderns en ple centre de la capital helena, amb una vista única de l'Acròpoli d'Atenes. L'esposa del president del Govern espanyol, José Maria Aznar, visità ahir al matí aquest museu, hores abans de la seva inauguració oficial, acompanyada de l'esposa del primer ministre socialista grec, Dafni Simitis, i al final del seu recorregut per les sales del remodelat museu manifestà el seu estusiasme i admiració per les més de 20.000 peces que s'hi exhibeixen, que abracen des de la prehistòria fins a l'actualitat.EFE.

• EXPOSICIONS

Arquitectura i fotografia La Sala d'Arqueries dels Nous Ministeris acull des d'ahir l'exposició «Arquitectura de Colección», una selecció de fotografies sobre arquitectura realitzada per nombrosos artistes internacionals procedent de la col·lecció privada de la galeria d'Helga de Alvear. L'exposició, comissariada pel crític d'art José Manuel Àlvarez Enjuto, aplega l'obra d'importants artistes com el novaiorquès Gordon Matta-Clark, el mexicà Gabriel Orozco, l'australiana Tracey Moffatt i el japonès Kazuo Katase, entre d'altres. La selecció de la mostra pretén deixar clares les diferències existents entre fotògrafs especialitzats a retratar arquitectura i aquells que, elegint el suport fotogràfic, inclouen aspectes artístics i lírics prenent com a referència les estructures arquitectòniques.EFE.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris