cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
14°

Breus

• EXPOSICIONS

Madrid acull les fotos d'Steichen La Fundació Carlos de Amberes de Madrid inaugurà ahir una mostra representativa de l'obra del fotògraf nord-americà d'origen luxemburguès Edward Steichen (1879-1973), la llarga trajectòria professional del qual cobreix bona part de les fites que marcaren l'evolució de l'art de la fotografia en el segle XX, els seus corrents estètics i les diferents aplicacions. La mostra, organitzada per Aceralia, Banco Urquijo i el Fons Cultural del Ministeri de Cultura de Luxemburg, romandrà oberta fins el proper 17 de juliol. Integrada per un total de 145 imatges procedents del Museu Nacional d'Història i Art de Luxemburg, les fotos estan agrupades per temes en vuit blocs: Família i amics, Personatges famosos, Hollywood-Brodway, Sic trànsit (homes i dones famosos caiguts en l'oblit), Naturalesa morta, Experiment, Paisatges i el Somni americà (treballs publicitaris i de moda).EPR.

• LITERATURA

Gala escriu per l'oblit impossible L'escriptor Antonio Gala, que ahir presentà a Oviedo el seu llibre de memòries Ahora hablaré de mi, anuncià que està preparant una nova novel·la que durà per títol El imposible olvido, tot i que no va voler avançar més detalls perquè és «molt supersticiós». Gala solament avançà que li agradaria que fos una obra curta però precisà que no sap si ho aconseguirà ja que és un fet que sempre es planteja quan comença un nou llibre. Al voltant d'Ahora hablaré de mi afirmà que aquesta obra ha estat la que ha escrit «amb més gust» i amb la qual més s'ha divertit a l'hora de portar-la al paper. L'autor cordovès explicà que va escriure la seva darrera obra a l'estiu amb altres llibres seus i afegí que els capítols li varen sortir en el mateix ordre amb què després foren publicats.EFE.

• MUSEUS

El Prado està deixat de la mà de Déu El president en funcions del Patronat del Museu del Prado, Rodrigo Uría, defensà ahir que l'aplicació dissenyada per l'arquitecte Rafel Moneo per a la pinacoteca està segons el seu parer, deixada «de la mà de Déu», per part de l'Estat. Destacà no obstant això, el «decidit» interès que ha mostrat el Govern pel centre. Uría, integrant del jurat del Premi Príncipe d'Astúries de les Arts, en què defensarà la candidatura de Moneo, indicà que «probablement» en la reunió que celebrarà el Patronat el proper dijous abandonarà el seu lloc de president en funcions, càrrec al qual accedí després de la defunció de José Antonio Fernández Ordóñez. En la seva opinió, «el Prado està lamentablement mancat de doblers i hauria de tenir una política d'adquisicions extraordiàriament generosa» i necessitaria també una reforma administrativa i una millora en la gestió, a més de crear escola, «com tots els grans museus».EFE.

• PATRIMONI

Els arxius civils de Salamanca El batle de Salamanca, Julián Lanzarote, afirmà ahir en referencia als arxius de la Guerra Civil reclamats per la Generalitat que Catalunya té fons que no correspon a la seva comunitat. En aquest sentit, al·ludí a l'«ingent patrimoni que es guarda en diòcesis catalanes i l'immens llegat que es conserva en arxius i museus catalans de la zona del Llevant espanyol». El batle declarà ahir a una emissora de ràdio catalana que si s'entràs a debatre entorn aquest llegat en mans de Catalunya, «ens duria a la bojeria». Lanzarote es mostrà contrari a retornar els arxius de la Generalitat republicana i culpà el president del Grup Socialista en el Parlament de Catalunya, Pascual Maragall, de la polèmica suscitada arran del llegat.EPR.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris