nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
24°

Breus

• LITERATURA

Antologia escatològica El diàleg amb la tradició és la base de l'Antologia de relatos de retrete que ahir presentà al Centre de Cultura de «Sa Nostra» l'escriptor basc Ernesto Maruri. Publicada per Calima, l'obra es fonamenta en l'humor per oferir els «trastrocaments» fets per Maruri a partir de texts d'altres autors, com puguin ser Bécquer, Quevedo o Monterroso. L'aguda presència de l'escatològic és bàsica a una antologia realitzada per dos ficticis compiladors, malgrat que, en paraules de Maruri, «no tot al llibre sigui merda». No en va, el «retrete» s'explota tant en la seva accepció de wàter com també en el sentit etimològic d'espai d'intimitat i de retractament. Una sana manca de respecte envers l'academicisme de la literatura és evident en una obra que incideix en la manca d'originalitat com a constant en la història de la literatura. DdB.

• FIRES

Mostra Internacional de Films de Dones La Mostra Internacional de Films de Dones, que s'iniciarà el proper 12 de juny a Barcelona, recuperarà enguany la figura de la precursora del surrealisme Germaine Dulac i inclourà en la programació un gran nombre de documentals de marcat accent social. A més, en la Mostra Internacional de Films de Dones també tenen cabuda llargmetratges de ficció dirigits per dones i que han estat presentats en altres festivals, una selecció de curtmetratges espanyols i l'espai habitual dedicat a la cineasta Chantal Akerman. EPR.

• EXPOSICIONS

Prohibits quadres a Eslovàquia El batle de la capitla eslovaca, Pavol Kubovic, ha prohibit la continuació de la mostra en la galeria Thota del controvertit artista austríac Hermann Nitsch, que pinta els seus quadres amb sang d'animals. La raó oficial per posar fi a la mostra no foren les protestes dels defensors dels animals o de la secció eslovaca de Greenpeace, sinó que els organitzadors no varen complir amb la llei i no informaren la Municipalitat d'aquesta mostra, que afegí que la galeria pot apel·lar contra la decisió del batle.EFE.

• HOMENATGES

Buero Vallejo recordat a Guadalajara L'homenatge que la Conselleria de Cultura té previst retre al dramaturg de la Alcarria Antonio Buero Vallejo, mort recentment, se celebrarà a Guadalajara, el proper 29 de setembre, data que coincideix amb el naixement de l'autor teatral. Així ho manifestà ahir la consellera de Cultura, Pilar Sánchez, que explicà que l'acte consistirà en una exposició de la seva obra, en la qual s'intercalaran representacions teatrals. A més, Cultura té previst organitzar un cicle de conferències d'estudiosos de Buero que quedaran posteriorment recollides en el catàleg de la mostra. EPR.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris