nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Sa Nostra, escenari d'una emblemàtica versió lliure jazzística d'autors catalans

El músic Manel Camp actua avui vespre a l'auditori del Centre de Cultura de Palma

Una col·lecció de joies musicals procedents de cantautors catalans de les quals Manel Camp ha tingut la gran satisfacció personal de crear una versió jazzística amb piano. Un resultat que es tradueix en un doble compacte com a fruit de dos treballs anteriors (Cançons 1 i Cançons 2), del qual anit a les 20.30 hores podrà gaudir el públic illenc en el decurs d'una actuació dins del marc de l'auditori del Centre de Cultura de Sa Nostra. Un esdeveniment que fou presentat ahir a l'entitat i que comptà amb la presència de l'intèrpret, acompanyat per Coloma Borràs, de l'Obra Social i Cultural Sa Nostra, i pel coordinador musical Pere Estelrich.

Manel Camp ha protagonitzat al llarg de la seva trajectòria nombrosos treballs d'important rellevància en diferents àmbits com a compositor, productor, director musical i solista. Com a conseqüència de la seva projecció professional, aquest músic manresà ha participat a molts festivals internacionals de jazz a Grenoble, Moscou o Boston, i ha rebut diverses distincions com el premi Bages de Cultura l'any 1984, el premi a la millor composició discogràfica el 1985 o el premi al millor solista el 1986, entre d'altres.

A més de ser l'autor de la música de nombroses pel·lícules (La muchacha de las bragas de oro o Un negre amb un saxo), Camp ha col·laborat amb els grans noms del jazz, rock, la música clàssica o la cançó catalana, com Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Raimon o Joan Manel Serrat. «L'esperit de versionar autors catalans va sorgir amb la idea de reconèixer el seu llegat i per tal de cercar influències en la nostra música mediterrània, que disposa d'un ampli ventall de possibilitats». Amb aquesta ambiciosa tasca d'adaptacions, Camp ha recollit el testimoni de Tete Montoliu, que ell mateix qualifica de «magnífic antecedent».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris