algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El moviment corporal envaí el centre antic

Quatre companyies de l'Illa actuaren a la plaça Major dins d'una nova edició de Dansa al Carrer

La força i el moviment expressiu contemporani endinsaren ahir al matí a la plaça Major de Palma un nombrós públic dins de l'aparentment desconegut art de la dansa. Un art que fou exposat per quatre companyies de l'Illa que participaren a la IV edició de Dansa al Carrer, organitzada per l'Ajuntament en commemoració del dia Internacional de la Dansa. El temps no deslluí l'espectacle del qual gaudiren petits i grans. En el decurs d'un colorístic i qualitatiu espectacle a l'aire lliure, que es desenvolupà entre les 11 i gairebé les 13 hores del matí, confluïren els més diversos estils interpretatius en què es combinaren des de la dansa neoclàssica fins a les darreres tendències adaptades per tal de fer més factible la comprensió del muntatge als assistents.

Una elaborada i gestual posada en escena, a càrrec dels ballarins de les diferents companyies, fou el fonament de presentació dels quatre espectacles que agradaren amb la mateixa intensitat al públic congregat al centre antic.

Trocola encetà el certamen amb l'escenificació Tracs, en què la calidesa interpretativa de la ballarina i coreògrafa Alejandra Giménez va sorprende més d'un per l'especial atmosfera envoltada de sorolls, veus i colors a través d'un seguit de moviments de dansa lliure i dels poemes d'Aleix Cort. Giménez, des que funda la seva pròpia companyia a l'any 1998, ha actuat a Bèlgica, Londres, Alemanyia i Catalunya. El pròxim projecte de Trocola serà l'estrena de l'espectacle Dance Paint Concert a Barcelona el dia 15 de maig.

L'equilibri corporal entre la dansa neoclàssica i la música espanyola sorgí de la coreografia d'Antoni Campis del Ballet Poliforma mitjançant l'obra Por otros caminos en què la bellesa musical de Paco de Lucía marcà el compàs d'una singular creació a càrrec dels ballarins Àngels Martín, Rosa Perpinyà, Xisca Ramon i el mateix Antoni Campins.

Els sis components de Dansa Carrusel: Conchita Sansó, Sonia Nadal, Margarita Orero, Ana Llabrés, Ernesto López i Núria García, sota la direcció de Rosemary Rehm i Nina Bliss exposaren un extracte de Temps i tempo, una combinació entre la dansa contemporània i la clàssica en què tal com assenyalà Bliss «s'escenifiquen els moments i les formes del temps a través del mecanisme del rellotge».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris