algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

L'art i la cultura s'instal·len murades enllà

Nombrosos equipaments treballen en l'actualitat per dinamitzar una bona oferta des de la Part Forana

Els pobles de la Part Forana de Mallorca han viscut en els darrers temps l'eclosió de centres culturals que treballen intensament per proporcionar a la localitat una programació d'activitats abundant i qualitativa. L'interès és, però, més enllà de localismes: són centres amb vocació de proporcionar al ciutadà local possibilitats de vida cultural sense anar massa enfora, però també d'atreure públic no local i fer-lo participar d'activitats que res no tenen a envejar a l'oferta de la capital.

El Casal de Can Gelabert, a Binissalem, i el Centre Cultural Costa Nord, a Valldemossa, són les dues darreres incorporacions a aquest llistat d'equipaments que treballen per proporcionar una bona oferta d'activitats culturals des de la Part Forana. Ubicat a la casa on residí l'escriptor local Llorenç Moyà, la creació del casal de Can Gelabert contribueix a una doble comesa. D'una banda, la patrimonial: amb la restauració de l'edifici s'ha recuperat un espai eloqüent pel que fa a la història del poble, a l'arquitectura senyorial illenca, a les modes artístiques testimoniades en els elements arquitectònics i els magnífics frescs de gust neoclàssic que coronen les cambres d'estil pompeià. D'altra, emperò, es troba la vocació dinamitzadora del centre, que l'Ajuntament ha impulsat i concebut com a nou nucli neuràlgic de l'activitat cultural del poble. Exposicions temporals com la inaugural de Luis Maraver compten amb una línia programàtica al costat de la mostra permanent del fons pictòric del consistori, tallers, cursos i conferències. Entre les possibilitats figura també la d'instal·lar la seu didàctica del Museu del Vi que impulsa l'Ajuntament, així com, pel que fa al vessant artístic, ubicar-hi un taller de litografia.

Com en el cas de Can Gelabert, la pretensió d'esdevenir centre popular alhora que atractiu i concorregut per públic no local és en els objectius del Centre Cultural Costa Nord. L'esquer entre el públic turístic el posa l'actor Michael Douglas, impulsor i fundador d'aquest centre que desenvoluparà, d'una banda, la tasca promotora de la serra de Tramuntana, de la història, tradició i bellesa de Mallorca, i d'altra, les funcions d'espai dinamitzador d'exposicions, mostres de cinema temàtic i cicles de concerts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris