algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
13°

Samuel Menkes posà en relleu a Proyecta 2000 les dificultats del setè art

«El cinema espanyol hauria de fer fora del país els nord-americans per tenir èxit»

«Mentre no hi hagi almanco una distribuïdora nacional que no obligui el cinema espanyol a estar en mans de les distribuïdores nord-americanes estarem en les seves mans i no hi ha res a fer. Hauríem de fer-los fora perquè el cinema nacional tengui èxit». Així de contundent es manifestà el reconegut productor cinematogràfic Samuel Menkes ahir a Palma abans d'oferir una conferència a «Proyecta 2000».

Segons diu, el setè art espanyol travessa per situació difícil i avui dia «és un regal que una distribuïdora et digui que estrenarà la teva pel·lícula». Menkes destacà la important monopolització del mercat de distribució per part de les grans multinacionals nord-americanes, posant en relleu exemples com ara el de la gran quantitat de cinema que es crea a Amèrica exclusivament per comercialitzar a Europa. «Woody Allen és un dels principals exponents d'aquest cinema. Als Estats Units és un vertader fracàs, en canvi a Europa triomfa i així pot seguir endavant».

Pel que fa al darrer èxit del cinema espanyol, protagonitzat per Almodóvar, el productor destacà el fet que «la bogeria Almodóvar no s'havia vist mai», però també posà en relleu que les pel·lícules espanyoles que han triomfat en els darrers anys es poden comptar amb els dits de la mà i que moltes, ja siguin llargmetratges o curtmetratges, es guarden sense haver estat estrenades.

D'acord amb la seva impressió, que diu que és del tot realista i no té res de pessimista, «els americans acabaran per relegar el cinema espanyol de la gran pantalla a la televisió».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris