algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

La Fundació Miró emprèn la reparació urgent dels grafits al taller de Son Boter

El patronat celebrà una reunió per concretar futures actuacions i revisar la memòria del 1999

L'empresa amb urgència de les tasques de reparació dels grafits deixats per Joan Miró als tallers de Son Boter va ser ahir destacada com una de les principals actuacions del Patronat de la Fundació Miró, els membres del qual es reuniren ahir al migdia per concretar les iniciatives previstes i revisar la memòria corresponent a l'any 1999.

L'engegada d'un seguit d'actuacions per rehabilitar el taller de Son Boter va ser destacada pel director de la Fundació Pilar i Joan Miró a Palma, Aurelio Torrente, com una intervenció «imprescindible per recuperar aquest edifici irrepetible». Segons explicà Torrente, la principal problemàtica que presenta el taller és l'elevada humitat capil·lar que pateix, que s'escampa de la base pels murs, i que es tradueix en una progressiva degradació del grafits que Miró realitzà justament sobre la paret encalada.

El procediment de restauració constarà de diverses parts: el reemplaçament de l'actual morter de ciment per un de calç, molt més efectiu per absorbir la humitat; la instal·lació d'un sistema de mesuraments climàtics que funcionarà per controlar la humitat; i la consolidació de les parts de la paret on el grafit es mostra més degradat. A les finalitats «curatives» d'aquestes actuacions contribuirà, apuntà Torrente, l'obertura controlada del taller per a visites de grups, que garanteix la ventilació de l'edifici i, com a conseqüència, té repercussions molt positives per a aquesta lluita contra la humitat.

Entre les intervencions previstes, informà Torrente, compten també les tasques d'adecentament de l'aparcament, que el batle Fageda, membre honorífic del patronat, es comprometé a tenir enllestides per a la celebració de Pilar a la Fundació, el dia 12 d'octubre. Així mateix, Fageda anuncià l'aportació suplementària de quinze milions de pessetes per a aquesta construcció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris