algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

Breus

• Exposicions

El fotoperiodisme de Ballell L'Institut de Cultura de Barcelona oferí ahir al matí una visita comentada per periodistes i fotoperiodistes de l'exposició de «Frederic Ballell, fotoperiodista a començaments del segle XX (1903-1920)» a l'Espai Xavier Miserachs del Palau de la Virreina. Durant la visita, que serà conduïda per Rafael Torrella, comissari de la mostra, s'explicarà també com s'han rescatat les fotografies. L'exposició ha servit per recuperar algunes fotos que es trobaven en mal estat o que no estaven classificades. En l'exposició del fotògraf Frederic Ballell es mostren imatges de la inauguració del Palau de la Música, de les barricades de la Setmana Tràgica, de l'embarcament de tropes al Marroc o de la construcció del cimbori de la catedral.E.P.

• Art

El vessant ceramista de Picasso Una exposició de ceràmiques de Picasso, procedents de la Fundació d'Art Serra i que podran ser contemplats des d'ahir fins el proper 28 de maig en la Sala Chicarreros de Sevilla, mostra l'evolució completa de les creacions en ceràmica del genial artista malagueny, una activitat a la qual també fou molt prolífic. Amb la mateixa curiositat i apassionament amb què afrontava Picasso qualsevol activitat, l'artista s'interessà per tot el procés de producció de la ceràmica i ho va treballar a consciència sense limitar-se, explicà en la presentació pública de la mostra la seva comissària, Lola Durán. Les seixanta peces que integren la mostra són part de les cent ceràmiques de Picasso amb les quals compta la Fundació d'Art Serra de Palma de Mallorca i en el seu conjunt exhibeixen des dels inicis del Picasso ceramista, amb rajoles i peces molt planes, el seu pas per les tres dimensions i finalment, la creació pròpia de noves figures. EFE.

• Literatura

Buero Vallejo, en estat de coma El dramaturg i acadèmic de la Llengua Antonio Buero Vallejo es troba des de dijous hospitalitzat a una clínica de Madrid, en estat molt greu. A l'edat de 83 anys i amb un estat de salut delicat de fa uns mesos, Buero Vallejo va ser traslladat a primeres hores de la nit des del seu domicili madrileny a una clínica, on va ser ingressat atesa la gravetat del seu estat. A la clínica, els metges li van diagnosticar un infart cerebral, que l'ha sumit en un estat de coma. Tot i que gairebé no abandonava el seu domicili familiar als darrers mesos, Antonio Buero Vallejo s'havia trobat amb forces el passat diumenge per assistir, al Teatre María Guerrero de Madrid, a una representació de La visita de la vieja dama, de Friedrich Durrenmat, la darrera producció del Centre Dramàtic Nacional, en el repartiment de la qual figura la seva esposa, la actriu Victoria Rodríguez. En el darrer any, Buero Vallejo ha assistit a la reestrena d'un dels seus títols més representatius, La Fundación, al Teatre María Guerrero, i a l'estrena de la seva darrera obra, Misión al pueblo desierto, que va tenir lloc a la passada tardor al madrileny Teatro Español.EFE.

• Premis

Marín Estrada rep l'Abril per «Letia» L'escriptor asturià Pablo Antonio Marín Estrada fou guardonat ahir amb el II Premi Abril de literatura juvenil per l'obra «Letia», que serà publicada la tardor que ve en les sis llengües que conformen la realitat plurilingüe d'Espanya, és a dir, castellà, català, aragonès, asturià, gallec i euskera. En la primera edició el premi va recaure en el català Jaume Cela per l'obra Silenci al cor. L'obra, escrita originalment en asturià, narra les vivències d'un home que pateix un accident i recorda el somni de ser mariner.EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris