algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

L'autora sollerica Antònia Arbona guanya el Bernat Vidal i Tomàs de poesia

C.C. Palma.
Un any més, l'església parroquial de Sant Andreu, a Santanyí, va ser ahir a la nit l'escenari del lliurament d'una nova edició del premi Bernat Vidal i Tomàs, que en aquesta ocasió ha recaigut en l'escriptora sollerica Antònia Arbona.

Va ser entorn de les nou del vespre quan el jurat integrat pels escriptors Bartomeu Fiol, Bernat Nadal i Maria de la Pau Janer va fer públic el seu veredicte. L'obra premiada amb aquest guardó, dotat amb la quantitat de 350.000 pessetes i la seva publicació a la col·lecció Balanguera de Moll, és el poemari Synthesis, un volum que encisà el jurat pel seu llenguatge treballat i esquerp.

Segons indicà Bartomeu Fiol, membre del jurat, Synthesis és un poemari «amb un llenguatge esquerp, que no és gens fàcil però sí eficaç, molt contundent i encertat». Els poemes, va afegir, «no són massa llargs, de manera que la seva lectura no és enfitosa, malgrat que no sigui gaire fàcil».

Destacant la dificultat que ha travessat el jurat a l'hora de designar el guanyador, símptoma de l'alta qualitat de les obres presentades i del nivell del premi Bernat Vidal i Tomàs, Fiol no dubtà a emfasitzar que «aquest és el millor llibre fet per Antònia Arbona» i a esmentar la seva «esperança que l'atorgament d'aquest premi signifiqui el reconeixement d'una poetessa que no és cap jove promesa, sinó una autora arribada ja a la maduresa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris