algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

Breus

• Literatura

Bernat Vidal L'església parroquial de Sant Andreu a Santanyí acull aquesta nit l'acte de lliurament de la darrera edició del premi de poesia Bernat Vidal i Tomàs, dotat amb 350.000 pessetes i la publicació del poemari guanyador a la col·lecció «Balanguera» de l'editorial Moll. El jurat, integrat pels escriptors Maria de la Pau Janer, Bernat Nadal i Bartomeu Fiol emetrà el seu veredicte a les vuit i mitja del vespre. Són vuit els poemaris que han quedat finalistes: Synthesis, Restoble, Estàtues de sal, Poemari de descortesia, La gran planúria, Finestres obertes, Contraventó, Itinerari d'una mirada i Mar vella. DdB.

Polèmica La darrera novel·la de l'escriptor peruà Mario Vargas Llosa, La Fiesta del Chivo, ha causat controvèrsies a la República Dominicana, on ha estat qüestionada per la seva falta de fidelitat a la veritat històrica d'alguns dels episodis descrits a l'obra. Les crítiques destaquen, a més, la «similitud» entre les novel·les La Fiesta del Chivo i Después del viento, del dominicà Lipe Collado, publicada el 1997.

Segons apunta Collado, «hi ha unes coincidències extraordinàries i indubtables entre ambdues novel·les, especialment pel que fa al maneig del personatge d'Urania i en altres trajectes dela novel·la».EFE.

• Art

Art digital La televisió estatal japonesa NHK ha iniciat el programa Digital Stadium (Estadi Digital), dedicat a l'art fet amb ordinadors, que convoca professionals i aficionats d'arreu del món a través de la xarxa internet sota el lema de «És l'hora de començar a pitjar el ratolí de l'ordinador i expressar les teves idees». Els productors sol·liciten obres gràfiques i animacions de fins a tres minuts amb temes lliures i presentades en formats digitals.EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris