nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

La col·lecionista Dolors Tomàs acosta al públic l'art rus del XX

Més de cent cinquanta obres de 57 creadors integren la col·lecció de pintura russa del segle XX de la col·leccionista espanyola Dolors Tomàs, que s'exhibeix des d'ahir a la Sala Julio González de Madrid, i que arribarà a Palma en els propers mesos.

Dolors Tomàs, que es defineix a si mateixa com «una persona que ha tingut accés a l'art rus i la voluntat moral de conservar-lo», invertí vint anys a reunir aquest conjunt d'obres gràcies als seus contactes amb les distintes escoles d'art russes.

La seva col·lecció es presenta ara per primera vegada al públic, «amb unes finalitats purament culturals», per la qual cosa Tomàs declara estar disposada a cedir-la a les entitats i museus que la reclamin. En aquesta primera ocasió ha comptat amb el patrocini de la Caixa d'Estalvis de la Mediterrània i es preveu que un cop clausurada el juny viatgi a Barcelona, València i Palma.

L'acte d'inauguració de la mostra comptà ahir amb la presència d'alguns dels artistes que hi són representats. Nadiesda Chernikova, Valim Velihko, Piotr Livtvinski, Vasili Striguin, Vladimir Zhuk, Igor Shusekok i Alexei Saxonov acompanyaren en el seu naixement públic la col·lecció, caracteritzada per centrar-se exclusivament en la pintura figurativa, de la qual repassa un bon nombre de tendències.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris