cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Breus

• EXPOSICIONS

Obres falsificades de Dalí Els Ferrocarrils Alemanys (Deutsche Bahn) i una empresa artística exhibiren obres falsificades del pintor espanyol Salvador Dalí en una mostra que s'exposa a l'estació central d'Stuttgart. La Policia ha requisat 37 gravats segons sembla falsos de l'exposició titutalada Obres d'un geni, que té lloc fins el 14 de maig. Una portaveu de la fiscalia d'Stuttgart confirmà que s'han obert investigacions contra els responsables de la mostra per presumpta utilització indeguda d'obres, la propietat intel·lecutal de la qual està protegida. És la segona vegada que el director de la mostra, Lothar F. Stoll, es converteix en objecte d'investigacions policíaques, ja que en una passada exposició al sud d'Alemanya els agents requisaren 97 peces del pintor surrelista, que, segons informà la fiscalia, resultaren ser totes reproduccions.EFE.

• HOMENATGES

La Casa d'Amèrica reconeix Benedetti A pocs mesos de l'aniversari de l'escriptor d'Uruguai, Mario Benedetti, que complirà 80 anys, la Casa d'Amèrica li ha volgut retre homenatge i han començat des d'ahir una sèrie d'activitats que giren entorn a la figura d'aquest poeta i novel·lista. El cicle s'inicià amb una taula rodona Benedetti i la creació, guiada pel director de la Casa d'Amèrica, Tomás Rodríguez Pantoja que comptà amb la presència dels escriptors José Luis Sampedro i Luis Antonio de Villena, del crític literari Miquel Garcia Posada, la periodista Rosa Pereda, el dramaturg José Mauleón i la poetessa cubana Nancy Morejón. Des que el 1945 Mario Benedetti publicà la seva primera obra, un llibre de poemes titulat La víspera indeleble, ha passat ja més de mig segle. Molt ha plogut d'ençà aleshores, i l'autor sud-americà ha cultivat tot tipus de gèneres: novel·la, poesia, contes, assaigs i articles periodístics. Benedetti es caracteritza per tenir la capacitat d'arribar a un lector d'un espectre molt ampli qui acaba descobrint «que l'obra de Benedetti pot fondre el to col·loquial i popular amb el cantó més metafísic de la creació», declarà Luis Antonio de Villena. EFE.

• PUBLICACIONS

Recopilació de Juan Ramón Jiménez La Fundació Juan Ramón Jiménez ha publicat la revista Unitat II, una recopilació literària sobre texts, anàlisis i bibliografia del poesta de Huelva que no s'editava des del mes d'octubre del 1996. El volum recull la idea de Juan Ramón Jiménez dels anys vint i de les seves publicacions periòdiques de poesia. La revista s'estructura en tots els seus números en tres apartats en què s'exposen texts inèdtis i cartes de Zenobia Camprubí, esposa del poeta, i del mateix Juan Ramón, una segona part dedicada a estudis de l'autor i una tercera dedicada a les ressenyes bibliogràfiques de les darreres obres publicades del Premi Nobel de Literatura. La revista també inclou cinc estudis literaris al voltant de l'obra i vida del poeta entre els quals destaca l'anàlisi de Howard Young al voltant de la relació amorosa de Juan Ramón amb Maria Luisa Greenabans de conèixer Zenobia.EFE.

• LITERATURA

Teatre amb poesia de Hierro El poeta José Hierro afirmà ahir que la gent té la sensibilitat suficient com per apreciar la poesia, per tal motiu «no és necessari acompanyar la producció poètica de música o de muntatges escènics per divulgar-la, però considerà que «tot el que sigui eixamplar l'òrbita de la cultura estimula la creació». Hierro realitzà aquestes manifestacions amb motiu de la producció de La Machina Teatre, sobre poemes del mateix Hierro que s'estrenarà avui a les 20.30 hores en el Centre Cultura Modesto Tapia de Caja Cantabria.EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris