cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

Una exposició russa mostra les restes del crani del dictador Adolf Hitler

L'exhibició acull fotografies inèdites del procés de Nuremberg

La mostra anomenada «L'Agonia del Tercer Reich» inaugurada ahir a Moscou, exposa, tal com asseguren les autoritats russes, el crani d'Adolf Hitler, a més d'uns 150 objectes que varen pertànyer al dictador alemany i algunes de les peces trobades en el búnquer on el líder va passar els seus darrers dies.

A aquest crani, presentat com un dels objectes més destacats de l'exposició, es pot veure un orifici de bala. La mostra, commemorativa del 55è aniversari de la victòria de l'Exèrcit soviètic sobre els nazis durant la II Guerra Mundial, romandrà oberta fins el proper mes de juny. Una important col·lecció en què s'inclouen diversos documents, fins alhora classificats com a secrets, sobre la mort i el destí de les restes del dictador.

Segons Vladimir Kozlov, director del Servei Federal d'Arxius de Rússia, les tropes soviètiques trobaren el cadàver de Hitler en el seu búnquer de la Cancelleria de Berlín, així com el d'altres persones que moriren juntament amb el líder nazi.

Yakov Pogoni, supervisor de l'Arxiu del Servei Federal de Seguretat (antic KGB), va precisar que els cadàvers de Hitler i la seva esposa Eva Braun, a més del que fou ministre de Propaganda del Tercer Reich, Joseph Goebbels, foren traslladats el 1946 de Berlín a Moscou. D'acord amb els documents exposats ara, aquests foren incinerats l'any 1970 per ordre del llavors líder de la URSS, Leonidas Brezhnev, i del cap del KGB, Yuri Andropov.

«Després de la incineració, les cendres foren escampades al riu Biderits, però diversos fragments del crani de Hitler i un dels maximilars es conserven fins avui en els arxius russos», segons va exposar Pogoni. L'exposició acull per primer pic l'exhibició de fotografies inèdites del procés de Nuremberg, com escenes sobre l'execució dels principals caps nazis i el diari de Goebbels.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris