algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Bender, davant de la Simfònica de nou en un concert sobre Bartók i Wagner

S'estrenarà el «Concert N.3» de l'hongarès i tindrà com a solista Berman

L'Orquestra Simfònica de les Balears Ciutat de Palma ofereix avui a les 20.45 hores a l'Auditòrium de Palma un memorable concert en el qual per primer cop interpretarà el Concert per a piano número 3 de Béla Bartók.

L'ocasió, a més, esdevé especial pel fet que tornarà a ser dirigida per Phillippe Bender, que estigué al capdavant de l'orquestra com a titular entre els anys 1994 i 1997. En aquesta peça concreta, una de les més alegres i melòdiques del compositor d'Hongria, es contarà com a solista amb el pianista Boris Berman, un dels artistes amb major anomenada del panorama mundial actual.

El Concert número tres per a piano i orquestra de Bartók fou pensat i dedicat pel compositor a la seva dona quan estava a l'exili i està carregat de sons nostàlgics de la seva terra així com la presència de la música tradicional hongaresa, palesa a tota la seva obra. Segons Berman, «aquesta és una de les obres menys agressives de Bartók i especialment suggerent ja que el compositor és capaç de crear una atomosfera absolutament màgica».

A més d'aquesta composició, el repertori es complementa amb obres de Wagner. Les diferències entre les sensibilitats dels dos músics, considerades dispars, fa que la combinació escollida pel repertori tingui un interès afegit en interpretar-se juntes les grans obres de dos grans compositors, segons Bender. A més del Concert número 3 per a piano i orquestra de Bartók, el programa es completa amb les obertures Der fligende Holländer i Tannhäuser i els preludis Tristan und Isolde i Mort d'Isolde i Lohengrin de Wagner.

Pel que fa al retorn de Phillippe Bender a Palma com a convidat per dirigir l'orquestra, destacà el fet que trobà els músics «molts motivats» i posà en relleu el fet que actualment els assaig de l'orquestra per actuacions a l'Auditòrium es facin a la mateixa sala i no al conservatori. «D'aquesta manera es poden captar molt millor la sonoritat dels moviments», afirmà Bender.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris