algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

No tots els jocs es troben a les botigues

N'hi ha d'inventats que es juguen enmig del carrer, com ara els que Guixot de 8 dugueren a Pollença

No tots els jocs infantils es troben a les botigues o als grans magatzems. N'hi ha molts que es poden fer i, fins i tot, se'n poden inventar de nous amb materials casolans com ara un somier o una roda de camió xapada per la meitat. Estris que de tota manera acaben per anar-se'n directament al femeter. Però que Guixot de 8 ha demostrat que poden tenir altres utilitats.

De fet, ahir, els nins i nines de Pollença que es desplaçaren fins a la plaça de ca les Monnares ho varen poder comprovar de primera mà. L'entusiasme que desperten aquestes joguines, que no s'assemblen gens ni mica a les convencionals com ara les consoles, és d'allò més evident. Els infants i els no tant petits es relacionen uns i altres perquè així ho requereixen els jocs. I jugant fins i tot s'obliden de berenar i també que ha arribat l'hora del dinar.

El sol, que per cert ahir queia de valent damunt la solera de formigó de la plaça, tampoc no semblava molestar-los gens ni mica. I és que la menudalla gaudia de valent participant activament en la trentena de jocs autònoms que es trobaven repartits arreu de la plaça de ca les Monnares.

Els creadors, Joan Rovira i també Sandra Sardà, s'encarregaren del muntatge i de resoldre els petits problemes amb què es troben els més petits, a la vegada que els explicaven històries i trucs que tenen a veure amb els jocs. Les mares, ahir, es dedicaren majoritàriament a vigilar els infants, encara que alguna amb l'excusa d'ajudar l'infant passava a participar-hi activament.

De fet, Rovira cerca amb el Gargot de Joc que no només hi juguin els petits, també els adults, els pares i els padrins dels infants. També es mostra disposat a explicar el procés seguit per confeccionar la joguina per a aquells interessats a reproduir-la.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris