algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Castellitx, una romeria molt arrelada

El president Francesc Antich lliurà els guardons del Certamen Literari de poesia i narració

80298

Una gran multitud d'algaidins partí a peu de la plaça d'Algaida.

Pere Bota.

La Festa de la Pau de Castellitx, que es va celebrar al llarg de tota la jornada passada a l'antiga església de la Mare de Déu de la Pau d'Algaida, fou aprofitada pel batle, Jaume Jaume (PSOE), per fer una crida a tots els algaidins perquè revitalitzin la festa de la Pau, ja que enguany s'ha evidenciat que el model de Castellitx dels anys 60 és obsolet. «És hora que el poble aporti noves idees i que les tres carrosses que han participat en el concurs esdevenguin moltes més».

En contraposició a la manca de participació en el concurs de carrosses de la festa de Castellitx, que tan sols se'n presentaren tres, la tradicional romeria cap a l'església de la Pau i la berena de les darreres panades i robiols de Pasqua gaudí d'una enorme participació. Grans i petits partiren del centre.

El president de la Comunitat Autònoma, Francesc Antich, que es volgué sentir més prop que mai dels seus conciutadans, presidí i atorgà alguns dels premis del Certamen Literari de Castellitx, celebrat des dels anys seixanta en remembrança dels Jocs Florals catalans. L'acte també fou presidit pel batle i pel director general de Relacions Institucionals del Govern, Pere Fullana.

Dos dels guardons, la Rosa d'Or de la Pau i el V Premi d'Investigació Castellitx, no foren lliurats. El primer perquè l'autor no es presentà i el segon perquè quedà desert. El premi de Poesia Popular fou recollit per Concepció Coll, que recità un fragment de Romanç de la Princesa Blanca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris