algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

Un artista de Lleó subhasta avui 46 dosis del seu semen a través d'internet

La iniciativa forma part del seu darrer muntatge titulat «Obra viva»

L'artista lleonès Luis Melón Arroyo, dedicat a les «perfomances artístiques», subhastarà avui a internet 46 dosis del seu semen com a forma de protesta contra l'enginyeria genètica i el control sobre el genoma humà. La venda es realitzarà en diferents cases de subhasta On Line, a través de les direccions Ibazar. Com i Yahoo. Es, amb un preu de sortida de 25.000 pessetes per dosi, que Luis Melón espera incrementar al llarg de la subhasta per destinar posteriorment els doblers recaptats a una organització no governamental.

Aquesta iniciativa forma part del darrer projecte artístic que ha posat en marxa, denominat «Obra Viva», en el qual presenta «un complex procés d'interrelacions entre el món de l'art, el mercat i, fins i tot la genètica més avançada», va explicar l'artista. Melón Arroyo indicà que subhasta el seu semen com «si d'una creació artística es tractàs», en presentar-se a si mateix, a través de l'esperma, com la seva pròpia creació. Aquelles persones que adquireixin una de les 46 dosis de semen, el mateix nombre de cromosomes que componen la sèrie de l'ADN, rebran un certificat en el qual es garanteix l'«autoria» de l'obra.

Les dosis no es podran emprar amb fins «especulatius», ja que a causa de les condiciones en les quals s'han conservat són inservibles per a qualsevol fi biològic. Luis Melón explicà que amb aquesta subhasta a través de la xarxa d'internet pretén cridar l'atenció de l'opinió pública perquè «recapaciti» sobre els riscs que té l'enginyeria genètica i la possible manipulació en un futur del genoma humà. En aquest sentit, l'artista va assegurar que encara que «pugui semblar una acció molt espectacular, molt plena de morbositat, no és així. Amb ella tan sols i simplement intent cridar l'atenció sobre aquesta polèmica científica que ens afetca a tots», digué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris